Световната №2 гостува в телевизионно тоукшоу в Австралия, в което водещият Пийт Хелиър "случайно" насочи разговора към евентуално предложение за брак

Мария Шарапова e първата тенисистка, която мина границата от 15 млн. последователи във "Фейсбук", но въпреки това рускинята призна, че предпочита да запази голяма доза интимност, когато става въпрос за любимия ѝ Григор Димитров, информира TennisКafe.com.

"Би било ужасно да ми предложи на корта. Не обичам такива жестове, които се превръщат в шоу за публиката. Това не е моят стил, аз предпочитам по-интимните моменти", призна Маша пред водещия Пийт Хелиър.

Шарапова не скри, че се чувства ужасно стресирана, докато гледа мачовете на Григор.

"Толкова съм нервна, много по-лошо е да седиш пред телевизора, отколкото да си на корта. Постоянно си повтарям, че искам да съм там, защото усещането е много по-различно", уточни Мария.

В момента Димитров и Шарапова продължават подготовката си за започващото на 19 януари открито първенство на Австралия - част от "Големия шлем", където Григор има да защитава точките от достигнатия през миналата година четвъртфинал, докато рускинята има шансове да измести Серина Уилямс от първото място в ранглистата.

Григор Димитров е поставен под №10 в основната схема на тазгодишния "Аустрелиън оупън", а тегленият днес жребий в Мелбърн отреди негов съперник в първи кръг да бъде Дъстин Браун.

Роденият в Ямайка германец е на 30 години. В момента той се намира под №89 в световната ранглиста, а по-рано през този сезон достигна своето рекордно класиране - №78. 

Това ще бъде втори двубой между двамата, след като през 2012 г. първата ни ракета отстрани Браун със 7-6 на осминафиналите на турнира в Гщаад.