Какви ползи на организма ни ни носят тренировките

Застоялият живот вреди. Докато сме в студентските си години, нещата се виждат прости. Ядем, каквото искаме, пием, каквото искаме и нищо не ни се лепи, чувстваме се живи и жизнени. След това започваме работа, а с нея и застоялия живот. 

Тогава се започва едно качване на килограми, задъхване, умора... Затова трябва да започнем и да тренираме. И свалянето на килограмите далеч не е единствената причина. 

Ето още седем напълно разумни причини, които да ни накарат да се размърдаме и да започнем редовни тренировки: 

1. Паметта ни се подобрява

Може да звучи странно, но е напълно реален факт. Изследвания показват, че тренировките повишават енергията ни и притока на кислород към мозъка. Така той се активизира и ни помага да помним по-доре.

2. По-добра стойка

Доказано е, че един от най-добрите начини за добра стока на тялото, са тренировките. Добре тренираните мускули помагат да не се отпускаме и да стоим изправени. 

Виж още: Джогинг в парка​

3. Повишено самочувствие

Гледката в огледалото след усилени тренировки определено е по-добра от тази на разпуснал се човек. Освен това всичката енергия, която идва, след като сме се подложили на физически натоварвания, ни помага като цяло да придобием увереност в себе си. 

4. Оръжие срещу стреса

Физическата активност ни кара да забравим поне за малко проблемите и да се отпуснем. Организмът ни отделя ендорфин по време на тренировка, а той, на свой ред, ни кара да се чувстваме спокойни и щастливи. 

5. Повече енергия 

Въпреки че изразходваме доста енергия по време на тренировките, те имат ефекта да зареждат организма ни. Затова най-добре е да се тренира рано сутрин или в ранния следобед. 

6. По-здрави сме

Колкото повече тренираме, толкова повече организмът ни заяква и се калява. Така можем да се преборваме по-лесно с леките настинки и вируси и дори не ги усещаме. 

Виж още: 13 въпроса, които да си зададем, ако днес не ни върви

7. По-дълъг живот

Организъм, който боледува по-малко, живее по-дълго. Факт. Освен ако не ни застигне някое трагично събитие, тренировките и правилното хранене могат да ни гарантират дълъг живот. 

Източник: Lifehacker.com