Избрани цитати от най-популярните им статии в социалната мрежа за професионалисти

LinkedIn събира извадки от мъдрите мисли на най-влиятелните личности, които са публикували своите съвети в платформата през изминалата година. Най-много отзиви там са събрали основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс и сър Ричард Брансън от "Върджин груп".

Бил Гейтс в статията си Our Bet For 2030:

"Какво е нужно, за да подобрим с по-бързи темпове живота на бедните хора? Необходим е напредък в технологиите, но освен това и да ги направим достъпни за онези, които имат най-голяма нужда от тях. Да премахнем половата дискриминация. Държавите, където момичетата не ходят на училище или жените не могат да започнат собствен бизнес, ще изостанат."

Виж още: 11 житейски урока от Бил Гейтс

Ричард Брансън в статията си Answering Your Questions on Work-Life Balance:

"Единственият начин да издържате часове наред е да обичате работата си. Трябва да се отнасяте със страст към това, което създавате, и да вярвате, че то оказва своето влияние върху заобикалящия свят."

Виж още: Как да успявате в бизнеса - 10 съвета от сър Ричард Брансън

Мохамед ел-Ериан, главен икономически съветник на Allianz, в статията си We Are All Responsible for Countering Damaging Gender Biases:

"Личният опит може да ви убеди най-добре в значението на разнообразието и необходимостта от постоянство и усилия за постигането му. В крайна сметка всички ние - вкл. мъжете - извличаме полза от равенството между половете у дома и на работното място."

Джеймс Алтучер, предприемач, в статията си How to Increase Your Productivity 500%:

"Страховете от бъдещето са също толкова безполезни, както и болезнените спомени от миналото. Те няма нищо общо с начина, по който можем да бъдем щастливи тук и сега. Затова заслужават да им се сложи съответен етикет и да ги пратим в мисловната си папка за спам."

Бернард Мар, експерт по бизнес и бази-данни, в статията си Smart Ways Successful People Cope With Stress:

"Когато се чувствате напълно стресирани, опитайте да си измислите и да предприемете някакво позитивно действие - да направите списък на приоритетните си задачи, да поискате допълнителни ресурси или дори да намерите нещо забавно в цялата ситуация. Ако може да откриете нещо положително, с което да се захванете, всичко останало ще ви изглежда по-изпълнимо."

Сали Краучек, изпълнителен директор и съосновател на Ellevest, в статията си Personal Branding 101:

"Преди да дефинирате своята лична марка, трябва да определите каква е професионалната ви мисия. А това може да бъде наистина сложна задача. Кое има значение за вас? Какво се опитвате да постигнете? Защо всъщност го правите?"

Иън Бремър, президент на Eurasia Group, в статията си Why the Difference Between “Entrepreneur” and “Entrepreneurial” is a Big One:

За да бъдеш предприемач, трябва да хвърлиш мрежата си на възможно най-голяма територия. Да рискуваш - това е просто част от работата, а освен това трябва да си готов и за жестоката действителност, че повечето от идеите ти няма да пробият. Продължавай напред с увереност, че някъде, някога твоя идея ще се превърне в нещо голямо."

Джил Шлезинджър, бизнес анализатор в CBS News, в статията си Holiday Shopping 2015: Naughty or Nice?:

"След случаите с кражба на данни от някои водещи търговски вериги, мнозина се разтревожиха как ще опазят самоличността си от крадци. Експерти твърдят, че когато пазарувате в магазин, най-безопасният вариант е да платите в брой на касата, но в това също се съдържа риска - защото кой всъщност иска да пазарува с такова количество пари в брой?"

Райън Холмс, главен изпълнителен директор на Hootsuite, в статията си The One Way to Get Promoted - That No One Talks About:

"Младите хора могат да са известни с претенциите си за реализация на работното място, но това не е непременно нещо лошо. Фирмите, които са в състояние да намерят начини да задоволят любопитството им и да им осигурят пътища за растеж - дори това невинаги непременно да означава издигане в йерархията, - ще се уверят, че професионалната лоялност не е мит, а действително съществува."

Срамана Митра, основател на One Million by One Million, в статията си Leadership and Brilliance Are Not the Same:

"Скромният ми съвет към всички, които се опитват да усвоят уроците на лидерството, е да постигнат яснота на собствения си ум - на първо място за това, което искат да постигнат. Яснотата е най-висшата форма на човешка интелигентност."

Източник: Linkedin