И двете са платиненоруси и в развод! Прасето заряза Кърмит, с когото бяха заедно от близо четири десетилетия, а певицата се разделя с Гавин Росдейл след три деца и 13-годишен брак

Скоро след като позираха като младоженци за корицата на "Вог" (а ла Кание Уест и Ким Кардашиян), най-известната куклена двойка след Барби и Кен оповестиха чрез "Туитър", че слагат край на семейния си живот.

Фотогалерия: Мис Пиги като модна икона

Оказва се, че двамата са заедно от 1978 г., още когато играха заедно в "Кукленото шоу", излъчвано и у нас. След като мъпетите на Джим Хенсън преминаха в "Дисни", двамата преоткриха любовта си в два игрални филма - "Мъпетите" (2011) и продължението му.

Тази есен те се завръщат и в тв ефира с комедийния сериал на Ей Би Си The Muppets, който проследява всекидневната им работа по нощното токшоу на прасето Up Late with Miss Piggy.

Друг тандем от шоубизнеса - рокзвездите Гуен Стефани ("Ноу даут") и Гавин Росдейл ("Буш"), също са в развод след дългогодишен брак. Те се ожениха през септември 2012 и имат трима сина: 9-годишния Кингстън, Зума, който навършва седем този месец, и Аполо, на годинка и половина.

Инициативата била на Стефани, която според таблоидите подозирала, че съпругът й изневерява. От предишна своя връзка 49-годишният днес Росдейл има извънбрачно дете, за което се разбра скоро след сватбата му с Гуен.

Фотогалерия: Гуен се завръща

Междувременно певицата подготвя третия си самостоятелен албум и вече записа песни с Фарел Уилямс (Baby Don't Lie) и Сия, а освен това гостува на Еминем в едно от парчетата му за саундтрака на боксовата драма "Обратен гард" - Kings Never Die.