Националите претърпяха тежка загуба в контролен мач три дни преди евроквалификацията с Малта

"Поражението е тежко и срамно. Нормално е самочувствието на момчетата да е минорно след 0:4, както и моето, естествено. Ние обаче трябва да направим всичко възможно, за да излезем от тази ситуация и да подготвим отбора психически за предстоящата квалификация с Малта", коментира Ивайло Петев след снощния контролен мач на футболните национали в Истанбул.

"Напълно нормално е, след като инкасираш три гола за 10 минути, да нямаш увереност и самочувствие. Просто второто полувреме бяхме доста безпомощни, което лично на мен не ми хареса, но за да се стигне до тази ситуация, сами сме си виновни. Относно евентуални промени за Малта - първо ще преспим, после ще анализираме и след това ще решим", добави националният футболен селекционер и описа случилото се като "мач с две коренно различни полувремена".

"Допуснахме много елементарни грешки и при трите гола в рамките на 10 минути. След това бяхме изключително безпомощни, но от всяка загуба трябва да вадим и нещо добро. Жалкото е, че през първото полувреме се представихме добре и по нищо не личеше, че можем да инкасираме подобен резултат. Но сега трябва да анализираме много внимателно мача и къде сме сбъркали, за да може занапред да не допускаме такива грешки", коментира още Петев, цитиран от Football24.

Следващият ни мач от евроквалификациите е гостуване на Малта в петък, 12 юни, от 21,45 ч. българско време. При последната си контрола преди сблъсъка с нашите национали съперникът ни победи Литва с 2:0.

Източник: Football24.bg