Райън Тедър и компания включиха София в световното турне, което представя албума им Native

Counting Stars и Apologize (във версията с Тимбаленд) са най-големите им хитове, а през юни българските им фенове могат да ги чуят и изпеят на живо, след като One Republic включиха София в турнето по повод актуалния си албум Nature.

Видео: Злодеите на "Дисни" със своя версия на Counting Stars

Датата за концерта е 2 юни 2015 г., мястото - "Арена Армеец", а организатори са "Болкън ентъртейнмънт".

"Изключително рядко се среща група, която на върха на славата обръща поглед към Източна Европа. Затова съм изключително щастлив от техния положителен отговор и очаквам с нетърпение това шоу. Мисля, че българската публика е готова за музиката на XX век и ще посрещне подобаващо OneRepublic след шест месеца", коментира Петър Петров от Bаlkan Entertainment Company. 

Интервю: Как се правят готините концерти

Eдва ли има човек, който не е чувал техния хитов дебютен сингъл Apologize, от албума Dreaming Out Loud (2007), последван от Waking Up (2009), който допълва поп-рок стила им с елементи на електронна музика, госпъл, блус и фолк.

Фронтменът им Райън Тедър пък е известен с работата си като музикален продуцент и автор на песни за изпълнители от ранга на Адел (с "Грами" за албума й "21"), "Ю ту", Давид Гета, Бийонсе, Maroon 5, Ели Голдинг, Ариана Гранде, One Direction, Тейлър Суифт, Леона Луис, Гуен Стефани.

Native, който излезе през март 2013, е третият им албум, откъдето е хитът Counting Stars, гледан над 500 млн. пъти в YouTube. Сред останалите сингли от него са Feel Again, Something I Need, If I Lose Myself, I Lived и Love Runs Out.

Билетите, на цена от 65 до 110 лв., тръгват в продажба този петък, 28 ноември, на Eventim.bg, а от понеделник - и в мрежата в цялата страна.