БФС публикува списък с всички отбори, които ще участват в новата Първа лига

БФС включи в състава на новоучредената Първа професионална лига за сезон 2016/17 отбора, който бе преименуван от "Литекс" на "ЦСКА - София". 

Клубът, чийто акционери са Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Христо Стоичков, от две седмици води подготовка, като смущаващото е, че на екипировката стои емблемата на ПФК ЦСКА, който през миналия сезон бе във В група, а през настоящия има шанс да играе във Втора лига, ако бъде приет оздравителен план за дружеството.

"Правната комисия към БФС е категорична, че промените в наименованието и седалището на дружеството от "ПФК Литекс" - Ловеч" АД на "ПФК ЦСКА - София" ЕАД са направени по установения ред в националното законодателство и вътрешните актове на БФС", се казва в съобщение на футболния съюз.

Ето и всички участници в новата Първа лига:

1. ПФК "Лудогорец"
2. ПФК "Левски"
3. ПФК "Берое"
4. ПФК "Славия"
5. ПФК "Локомотив" (Пд)
6. ПФК "Черно море"
7. ПФК "Ботев" (Пд)
8. ПФК "Пирин" (Благоевград)
9. ПФК "Монтана"
10. ФК "Дунав" (Русе)
11. ФК "Локомотив" (Горна Оряховица)
12. ПФК "ЦСКА-София"
13. ФК "Верея" (Стара Загора)
14. ПФК "Нефтохимик" (Бургас)

Виж още: Спортният министър: Не трябва да се допускат два клуба ЦСКА

В Първа лига са включени от старозагорският "Верея", "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Нефтохимик Бургас", които са там не по спортни резултати, а въз основа на предоставени финансови гаранции.

До края на седмицата предстои заседание на Лицензионната комисия към БФС, на което ще бъде разгледан съставът на Втора професионална лига и клубовете, подали документи за участие в нея.

От "ЦСКА - София" веднага изказаха благодарности на премиера Бойко Борисов. Това обаче беше сторено от сайта cska.bg, който е на игралия във В група ПФК ЦСКА, който юридически няма нищо общо с "ЦСКА - София" (бившия "Литекс"). В текста дори се говори за завръщане на "нашия любим клуб в българския футболен елит", а дори зам. изпълнителният директор на БФС Павел Колев призна, че "ЦСКА - София" е приемник на "Литекс".

Източник: Football24.bg