Изумително ново приложение ще ви помага бързо и лесно да разбирате кой ви е изритал от списъка си с онлайн приятели

Името на приложението е Who Deleted Me? (Кой ме изтри?), а предназначението му е да докладва на Фейсбук потребителите, ако някой от стотиците им виртуални познати ги премахне от списъка си с приятели. Апликацията запаметява настоящите ви приятели и следи кои от тях изчезват през времето. Както можете обаче да предположите, Who Deleted Me? ще ви известява само за бъдещите промени в списъка ви, но не и за настъпилите преди приложението да бъде инсталирано.

Who Deleted Me? е достъпно като приложение iOS и Android или пък като добавка (extension) за браузъра Chrome. Апликацията не само ще ви уведомява всеки път, когато някой приятел ви изтрие, но и ще запазва името на всеки един от премахналите ви хора. По този начин бихте могли винаги, когато поискате, да ги прегледате и да се опитате да си спомните кои изобщо са били те. Все пак, ако сами не сте забелязали липсата на някой приятел, то вероятно присъствието му в списъка ви не е било от особено значение за вас.

Разработчикът на нововъведението - Антони Куске, споделя, че използването му започва още през 2009 г., но от Фейсбук бързо го премахват, защото заобикаляло поставени от социалната мрежа ограничения.

Виж още: Програмисти, счетоводители, магазинери... заместете екраните, спасете съня си!

Но днес, шест години по-късно, приложението се завръща, при това с множество подобрения, сред които и честото известяване за ъпдейти. Куске обяснява, че този път причина за спирането на Who Deleted Me? няма, защото то вече ще получава списъка с приятели от потребителските профили, а не, както по-рано, използвайки неправомерно API-то.

Ала проблем с употребата му е налице и сега. Заради засиления интерес и съответно - огромния трафик, уеб сайтът на Who Deleted Me? и приложението крашнаха. А потребителските коментари в Google Play store, в които се съобщава за проблеми със зареждането на апликацията, стават все повече.

За радост на заинтересуваните от услугата потребители съществува и начин да осъществявате работата на приложението ръчно. Безпроблемно бихте могли да свалите цялата си "Фейсбук" информация в .htm файл и периодично да извършвате същата проверка, която би правила апликацията. 

Виж още: Шест алтернативни професии за уморени програмисти

Ще са ви необходими два файла - един стар и един нов, откъдето ще можете лесно да извлечете необходимата ви информация, като използвате уеб сайт за сравняване на списъци. Това е и перфектният вариант, ако се колебаете дали да предоставите данните си на приложението.

Източник: Bulevard.bg