По Коледа излезе подгряващият трейлър за новия пълнометражен филм на Ники Илиев, сниман в САЩ и очакван по кината догодина (видео)

След "Чужденецът" и "Живи легенди" Ники Илиев и Саня Борисова се завръщат на големия екран с "Нокаут, или Всичко, което тя написа". Сюжетът на новия им филм ни отвежда не само на боксовия ринг, както личи от заглавието, но и в света на музиката, мечтите и, разбира се, Ню Йорк.

Ники Илиев, който е не само режисьор, но и сценарист, разказва в интервю пред "Труд", че идеята му хрумнала от биографична книга на Майк Тайсън в период, когато слушал и много музика. А за англоезичното заглавие обяснява:

"All she wrote всъщност е американски израз, който идва от Втората световна война, когато Америка се е сражавала на страната на съюзниците срещу Хитлер и са изпращали войници от другата страна на Океана, и тези войници са получавали писма от приятелките си, които много често обаче не са били дочаквани. Станало е традиция те да четат един на друг писмата си и всяко писмо след даден момент е започнало да завършва с израза That’s all she wrote: “Това е всичко, което тя написа.” С други думи - край. Така All she wrote става нарицателен израз за “това е краят”. По-късно спортните коментатори започват да го използват в ситуации на нокаут на ринга."

В главната женска роля отново е половинката му Саня Борисова-Илиева, чиято героиня има лека форма на аутизъм. Участват още: Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Христо Гърбов, Александър Кадиев, Георги Стайков, Катерина Евро.

По традиция във филма има и "вносна" звезда - след Кристоф Ламбер и Микеле Плачидо, чужденецът в актьорския екип този път е Гари Дърден (сериала "От местопрестъплението"). Той изпял три песни, една от които - авторска.

Виж още: Вносните звезди на българското кино

Сюжетът:

След редица травми, нанесени му на ринга, Арън се е оттеглил от професионалния спорт, като е обявен и за психически нестабилен.

Той се запознава с Жана, момиче с подобни на него странности, което всички около нея са провъзгласили за луда. Двамата се впускат в нестандартна и комична любовна връзка, дирижирана от Боби, брат на Жана, млад ММА боец, който се опитва да използва ситуацията в своя полза.

Боби обаче се сблъсква с непредвидимостта на Арън и Жана - и невъзможността те да бъдат контролирани. Тяхната чистота и детска честност оказват своето въздействие. У Боби започват да се прокрадват съмнения и чувство на вина за това, което върши - и въпреки отношението на обществото към тези хора, той ги усеща по-достойни и истински от себе си...