Да си припомним някои от най-забавните цитати на косматото извънземно в памет на актьора в костюма му - унгареца Михали "Мичу" Месарош, който почина на 76

Кой не е гледал "Алф", кой не е чувал за забавното извънземно с девет стомаха и невероятна любов към котките, изразяваща се в неминуемо желание да ги изяде. 

Косматият герой от този американски сериал от края на 80-те бе любимец на хора от всички възрасти и множество държави. Неговите безценни лафове ни разсмиваха и всички още помним култовото "Майтап бе, Уили!". 

С лек полъх на носталгия - и в памет на актьора в костюма му, унгареца Михали "Мичу" Месарош, който почина на 76, - ви припомняме някои от най-свежите реплики на Алф. Дано ви довеят приятни спомени!

"Клепачите ти натежават… ти заспиваш… ти вече не си котка… ти си геврек!"

"Седях си тихо и спокойно и изведнъж огладнях! Останалото ми е като в мъгла…"

"Зеленчуците не са храна, зеленчуците са това, което се яде с храната."

"Хайде първо да хапнем, а после да проявяваме дружелюбие?"

"На Мелмак казваме: "Ако обичаш някого - пусни го. Ако се върне при теб, значи е твой. Ако го блъсне кола, значи така е трябвало да стане."

"Не мога да ви разбера вас, хората! Ако обичате някого, се страхувате да му го кажете, а ако разберете, че и вие не сте му безразличен, ревете за загубеното време… Ами ако утре планетата ви се взриви?"

Виж още: 15 цитата от анимациите, които ни връщат към важното в живота

"Лин, послушай старите, остави изкуството и действай по план. Първа точка - хвани се за първия попаднал ти богаташ!"

"Нямаше нужда да си сушиш главата със сешоара. Сега ти се разхвърчаха мислите."

"Барбекюто най-сетне се разпали. Особено колелата."

"Пожарната ли е? Идвайте бързо, нападнат съм от огромна хлебарка! Не е ваша работа? Тогава съм котка и не мога да сляза от дървото!"

"Когато лазиш под чужди прозорци, всичко можеш да чуеш."

"Аз ли съм прекалено чувствителен или в стаята витае някакво напрежение?"

"Уморен съм! Мигам трудно."