Новият спонсор на "Манчестър юнайтед" дебютира след броени дни върху фланелките на футболистите, които са се променяли едва пет пъти от основаването на клуба през 1878 г. насам (видео)

Логото на американските автомобили ще украсява емблематичните за тима червени фланелки през сезон 2014/2015, който започва в средата на август, но премиерата е след броени дни, на 23 юли, когато играчите от Острова гостуват на "Лос Анджелис галакси" в Калифорния.

"Шевролет" е и спонсор на мача между "Ман юнайтед" и европейския клубен шампион "Реал" (Мадрид), който също се играе на американска земя - на 2 август в щата Мичиган, родното място на автомобилната индустрия.

Междувременно феновете на отбора могат да облекат новата фланелка виртуално чрез ChevroletFC.com, като споделят фотосите в социалните мрежи.

"Манчестър юнайтед" имат близо 660 млн. поддръжници по цял свят, припомнят от компанията спонсор и отбелязват повода с едноминутен клип, в който проследяват историята на червения екип от основаването на клуба през 1878 г. насам.

Девет легенди на клуба взимат участие в похода по улиците на града: сър Боби Чарлтън, Алекс Степни, Лу Макари, Артър Албистън, Норман Уайтсайд, Клейтън Блакмор, Денис Ъруин и Гари Палистър.

Накрая с новия екип позират Уейн Руни и съотборниците му Робин ван Перси, Давид де Хеа, Аднан Янузай и Хуан Мата.