Националката от ансамбъла по художествена гимнастика е в реанимацията на "Пирогов" в много тежко състояние след падане отвисоко, след като сутринта не заминала за европейското първенство в Израел

Eдна от най-добрите състезателки от националния ансамбъл по художествена гимнастика Цветелина Стоянова е в "Пирогов" след падане от висок етаж.

21-годишната световна шампионка в многобоя от Измир 2014 била приета по спешност около 14 ч. в съзнание, но в изключително тежко състояние. Тя е оперирана по спешност и с изваден далак за овладяване на кръвоизлива. Вече е в реанимация, но остава с опасност за живота и наранявания по гръдния кош, корема и прешлените.

По информация на Би Ти Ви гимнастичката е паднала от шестия етаж на жилищен блок в столичния кв. Надежда. Според извършения първоначален оглед нямало следи от насилие. По-късно от МВР са потвърдили, че става дума за опит за самоубийство.

Рано тази сутрин ансамбълът ни отлетя за европейското първенство в израелския град Холон, което се открива в петък. Цветелина не заминала с отбора заради здравословни проблеми. Сменила я резервата Любомира Казанова.

Виж още: Илиана Раева: Цвети не искаше да тренира от месец и половина

Цветелина Стоянова има здравословен проблем, който се задълбочи след Световната купа в Испания и затова няма да може да вземе участие на това европейско първенство, обясни старши треньорът на тима Ина Ананиева преди отпътуването тази сутрин.

По неофициална информация на БНТ гимнастичката страдала от страхова невроза / паническо разстройство.

Цветелина Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София. Тя е сред основните гимнастички на ансамбъла ни. В актива й има още вицешампионска титла на три топки и две ленти пак от първенството в Измир, а от световното в Щутгарт 2015 е спечелила сребърен медал в многобоя и бронзов на три чифта бухалки и две въжета.

Видео: Златните съчетания на българския ансамбъл от Световната купа в София 2016

Цвети е от спортно семейство. Баща й е известният боксов специалист Йордан Стоянов - Старото. Брат й Найден Стоянов е бивш национал по бокс. Самата тя се занимава с художествена гимнастика от 7-годишна.

Източник: Би Ти Ви