Уличните ремонти започват още от средата на юни

Цялостни ремонти на седем обекта от транспортната инфраструктура, включени в инвестиционната програма на общината, започват това лято. Вече се извършва реконструкция на булевардите "Монтевидео" и "Владимир Вазов", а от 15 юни започва и ремонтът на ул. "Богатица". В същото време се работи и по 17 вътрешноквартални улици в различни райони. 

Обектите са съобразени с изграждането на третата линия от метрото, за да не се затруднява преминаването, уточниха от Столичната община.

Виж още: График за ремонтите на "Топлофикация" в 10 района на София от 15 юни

В момента се изпълнява първият етап от реконструкцията на бул. "Монтевидео" - от бул. "Никола Петков" до ул. "763", - който приключва до края на юни. Вторият етап - от ул. "763" до бул. "Никола Петков" - започва след като приключат отчуждителни процедури на части от имоти, попадащи в обхвата на улицата.

Работи се и по реконструкцията на бул. "Владимир Вазов", която включва 5,2 км от моста "Чавдар" до бул. "Ботевградско шосе" и 1,5 км от бул. "Ботевградско шосе" - от "Витиня" до ул. "Летоструй". Ще бъдат цялостно реконструирани 10 съоръжения - девет моста и надлеза плюс един подлез под бул. "Владимир Вазов" - ул. "Витиня".

Още тази сряда, 15 юни, започва и реконструкция на ул. "Богатица" в участъка от бул. "Арсеналски" до бул. "Джеймс Баучър" в кв. Лозенец, а "Софийска вода" изгражда канализационен колектор по бул. "Арсеналски" от улиците "Богатица" до "Милевска планина".

Предвижда се пътно платно на 6 м по цялата дължина на улицата, изграждане на нови тротоари с ширина от 1,5 до 2,5 м, обновяване на съществуващите зелени площи. Ще се подменят всички бетонови бордюри. По ул. "Богатица" ще бъде изградено ново улично осветление. Предвидено е засаждане на широколистни и иглолистни видове, вечнозелени храсти и цветя.

Заради това от днес до края на юли се въвежда нова организация на движението, като се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по "Богатица" между бул. "Арсеналски" и ул. "Д. Хаджикоцев". Също до 31 юли след седмица (от 8 ч. на 21 юни) се забранява влизането на автомобили по "Богатица" и в двете посоки - между ул. "Цветна градина" и бул. "Джеймс Баучер" и по ул. "Горски пътник" между "Богатица" и бл. 35 на ул. "Горски пътник".

От юни е в ход и рехабилитацията на ул. "Козлодуй" от бул. "Мария Луиза" до ул. "Константин Стоилов" - ул. "Индустриална", вкл. и релсовия път. Полагат се настилка от асфалтобетон и нови тротоари от пясъчен асфалтобетон, както и нов релсов път.

Други обекти, по които започва работа в края на юни, са вторият етап от рехабилитацията на бул. "Витоша" - от бул. "България" до ул. "Бяла черква" - и изграждането на ул. "Обиколна".

В началото на юли започва и разширението на бул. "Черни връх" - от бул. "Тодор Каблешков" до ул. "Флора Кънева".

Източник: Столична община