Джъстин Бийбър, One Direction и 5SOS имат фенки на възраст от 5 до 55. Самите те са на граничните 21, но понякога намират мъдри думи, които да напътстват и почитателите им

Бойгрупите не са скорошно явление - още младите "Бийтълс" и "Ролинг стоунс" се радват на купища фенки, чието поведение надминава понякога всякакво благоприличие.

Единствената разлика днес са музикалните носители - грамофонните плочи се завръщат, но освен върху обложките им, любимците на днешните девойки са и навсякъде онлайн - от YouTube, където клиповете им трупат милиарди гледания, до социалните мрежи, в които понякога се публикуват все по-разголени снимки...

Джъстин Бийбър и британците One Direction днес са най-известните момчета с милионна фенска маса. Към тях вече можем да причислим и австралийската бойгрупа 5 Seconds of Summer (5SOS).

Довчерашните тийнейджъри пуснаха клипа си She's Kinda Hot едва в началото на август - и вече спечелиха приза за хит на лято 2015, гласуван онлайн от зрителите на MTV, в конкуренция с момичетата от Fifth Harmony и тяхното Worth It.

Виж още: Всичките 12 претенденти за хит на лято 2015 (видео)

Песента е от втория им студиен албум, очакван през октомври. Едва ли това е парчето, което ви е преследвало цяло лято, но това доказва каква сила могат да са феновете, когато искат да изведат любимците си до върха.

Ново видео представиха тези дни и другите момчета със световна слава - One Direction. Макар блясъкът им да намаля с 1/5 след оттеглянето на Зейн Малик, името им все още гарантира милионни гледания в YouTube - и съответните продажби.

Напоследък усилено се коментира, че след излизането на петия им албум догодина 21-годишните Найл Хоран, Лиъм Пейн и Хари Стайлс, заедно с батко си Луис Томлинсън (23) ще си вземат едногодишен отпуск, за да се пробват със самостоятелни проекти.

И защо не? Клипът към Drag Me Down е заснет в космически център на НАСА в Хюстън, щата Тексас. Както се казва - над тях е вече само небето!

О, не забравяйте и Бийбър! От сладък, безопасен тийнейджър, влюбен в Селена Гомес, канадецът еволюира до 21-годишен дангалак с бейзболна шапка, който изглежда по-скоро заплаха за подрастващите ви дъщери.

Новият му клип What Do You Mean?, който изглежда по-скоро като късометражен филм, е с участието на актьора Джон Легуизамо и се опитва да върне романтичния имидж на певеца от времената на най-гледаното му видео Babe.

Песента е своеобразно продължение на Where Are Ü Now, където Бийбър гостува на Дипло и музикалния си продуцент Скрилекс. Обединени в дуета Jack Ü, двамата диджеи извадиха един от тазгодишните летни хитове, чието видео току-що спечели награда от MTV за визуални ефекти.

What Do You Mean? е и пилотен сингъл от дългоочаквания четвърти албум на Джъстин Бийбър, който трябва да се появи през ноември. Като пълнолетен вече му се полага и екранна партньорка за горещите сцени, а късметлийката е манекенката Ксения Дели, чиято основна задача е да се мотае пред камерата по бельо - както прави и в клипа на Калвин Харис Thinking About You.

Бийбър представи новата си песен на MTV наградите, където пя, плака и летя над публиката, а междувременно я облъчи и със своята житейска мъдрост:

"Животът е дълго пътуване... Понякога битка. Пълен с неизвестности. Понякога мислиш само къде трябва да стигнеш и забравяш за пътя дотам. Но когато паднеш, получаваш възможност да се изправиш по-силен. Да не разчиташ на даденостите, да не се предаваш на предначертаното. Вярвайте в нещо по-голямо от собствената си персона и открийте своята цел в живота."