Кинозвездата от "Карибски пирати" се съди с бившите си мениджъри, а те твърдят в контраиск, че не може да си позволи прекалено луксозния живот, който води

Джони Деп със сигурност е сред най-успешните съвременни актьори - макар че през последните години не всички негови филмови проекти се посрещат с възторг от публиката и критиката. Но е и една от най-ексцентричните звезди на Холивуд...

След като неотдавна приключи успешно развода си с Амбър Хърд, която му взе "едва" 7 млн. долара, за да ги дари за благотворителност, той продължава да води съдебни дела. Този път - срещу с бившите си мениджъри, които обвинява в измама на стойност 25 млн. долара.

Виж още: Разводът на Джони Деп става грозен

Те реагираха с контраиск и в медиите излязоха шокиращи подробности за неговия разточителен, "ултраекстравагантен" начин на живот, който поглъщал 2 млн. долара месечно. Това се сочи и като истинската причина за финансовите му проблеми.

Твърди се например, че актьорът е вложил 75 млн. долара в 14 жилищни имота по цял свят, вкл. за имение в Южна Франция с площ над 180 дка, островна верига на Бахамите и действаща конеферма в Кентъки.

Ексслужителите му разкриват още, че Деп е похарчил над 18 млн. долара за покупката и поддръжката на 45-метрова луксозна яхта, както и 4 млн. долара за основаването на своя звукозаписна компания.

По думите на ищците той отказвал да живее според възможностите си въпреки постоянните напомняния от тяхна страна какво е финансовото му състояние.

Разходите му само за вино, което му се доставя от различни краища на света "за лична консумация", пък възлизали на 30 хил. долара месечно. Месечните му разходи включват още 150 хил. долара за денонощна охрана и 200 хил. за частни самолети, както и 300 хил. долара за общо 40-членен персонал.

Харчовете му през последните години включват и над 3 млн. долара, вложени в разпръсването на праха на покойния писател Хънтър С. Томсън ("Страх и омраза в Лас Вегас") над планината Аспен в щата Колорадо посредством "специално изработено оръдие".

Джони Деп в екранизацията "Страх и омраза в Лас Вегас" (1998)

Деп освен това "пръскал пари като луд за скъпи колекционерски вещи", сред които фигурирали творби от Анди Уорхол, Густав Климт и други художници, както и десетки китари с колекционерска стойност.

Виж още: Кои са холивудските вампири

Сбирката му с холивудски сувенири пък заемала близо 12 складови помещения, а опитите да бъде надлежно описана и архивирана погълнали още над 1 млн. долара.

Джони поне е добър приятел, коментират медиите зад Океана - според контраиска през годините актьорът е дал общо над 10 млн. долара "на определени свои служители, приятели и роднини".

През май той се завръща като капитан Джак Спароу в петата част на "Карибски пирати". Миналата година изигра отново и Шапкаря в "Алиса в Огледалния свят", но беше номиниран за "Златна малинка".

Източник: The Wrap, Би Би Си