Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще пее в Lord of the Rings in Concert и в София на 5 декември

Кейтлин Луск пее от 15-годишна в спектаклите, посветени на трилогията от Дж.Р.Р. Толкин, като лично композиторът на музиката от филмите Хауърд Шор я кани да бъде солист в неговия първи концертен проект.

Над 300 спектакъла и десетилетие по-късно Кейтлин пристига и у нас, за да ни помогне да видим, чуем и изживеем за първи път в Източна Европа началото на "Властелина..." - "Задругата на пръстена".

Филмовото зрелище включва HD прожекция на целия първи филм от трилогията - на огромен екран и с над 250 музиканти, които ще я озвучат на живо. В изпълнение на симфоничния оркестър, смесения и детския хор на БНР шедьовърът на филмовата музика ще звучи в пълен синхрон с картината и със субтитри на български език.

Тя е една от големите изненади, които ще допринесат публиката да изживее "Властелинът..." по уникален начин, казва Петър Димитров от P&P events, организатор на събитието.  

Кейтлин Луск стъпва на голямата сцена едва на 14-годишна възраст заедно с Балтиморския симфоничен оркестър в САЩ; същата година записва и първия си студиен албум No Looking Back. 

С впечатляваща кариера още в младежка възраст, Кейтлин демонстрира гъвкавост и музикална дълбочина, затова не е изненада, че още същата година композиторът Хауърд Шор я кани да стане водещо сопрано в пътуващия спектакъл  Lord of the Rings in Concert.

Доказателство за доверието му е и неговата покана именно тя да изпълни наградената с "Оскар" и "Златен глобус" Into the West на наградите "Грами 2004". До днес тя е взела участие в над 300 спектакъла и е пяла с над 75 състава от 35 държави. Ето откъс с нейно изпълнение към сцената при моста на Хазад-дум.

Напоследък Луск изпълнява и вокалните партии в композиции на Енио Мориконе, който не скрива възторга си от работата с нея.