Британският супермодел има главна роля в екранизацията по друг от бестселърите на Джон Грийн (видео)

Успехът на филма по "Вината в нашите звезди" доведе до следващата екранизация по бестселър на Джон Грийн, издаден и у нас - "Хартиени градове" от 2008 г. За разлика от Шайлин Удли, главната актриса тук Кара Делевин има опит предимно от модния подиум и фотосесии.

На един от най-търсените съвременни топмодели партнира 20-годишната Нат Улф, който имаше поддържаща роля във "Вината в нашите звезди", а зад Океана е популярен и от комедийния сериал The Naked Brothers Band (2007-2009).

Сюжетът на романа обаче не напомня толкова предишната книга на Джон Грийн, колкото друга миналогодишна екранизация - "Не казвай сбогом" на Дейвид Финчър, донесъл актьорска номинация за "Оскар" на Розамунд Пайк.

Сюжетът

Куентин Якобсен е тайно влюбен в красивата и импулсивна своя съседка Марго Рот Шпигелман, която изглежда колкото далечна и недостъпна, толкова смела и решителна.

Затова, когато една нощ Марго буквално нахлува в живота му - през прозореца, облечена като нинджа, - и го призовава да я последва в хитро замислен акт на отмъщение, той тръгва без колебание.

След тази луда нощ Кю отива на училище, но установява, че Марго е изчезнала. Все пак обаче е оставила след себе си тайнствени следи, които объркват момчето - дали са за него и трябва ли да се впусне слепешката в търсене?

Кю не се колебае и този път... и внезапно се оказва във вихъра на вълнуващо приключение - нещо между пътепис, детективско разследване и любовна история. С разкриването на всяка следваща следа обаче открива, че момичето, в което е влюбен, не съществува...

Филмът излиза по кината у нас на 24 юли, а междувременно Кара Делевин отпразнува 10-милионния си последовател в "Инстаграм", катосе покри с плодове и написа числото на корема си с червило - "което сега не иска да се изтрие!". 

Тази необичайна плодова благодарност е за вас, особено за хората, които са ме подкрепяли от самото начало, пише тя и обещава вълнуващи неща в бъдеще.

Родена е на 12 август 1992 г. в Лондон във влиятелно и заможно семейство. Дебютът й в киното всъщност е в "Ана Каренина" (2012) с Кийра Найтли, а неотдавна Карл Лагерфелд я снима като императрица Сиси в късометражен филм за "Шанел" редом с Фарел Уилямс.

Виж още: Супермоделът, животните и луксозните чанти

Тя е едва на 20, когато "Вог" провъзгласява за емблематичното лице на модните сезони. Кара е и върху априлската корица на модната библия във Великобритания заедно с две свои колежки: Суки Уотърхаус и Джорджия Мей Джагър.