Актьорът, който сред фаворитите за "Оскар 2015", обявил във в. "Таймс" годежа си с театрална режисьорка

Името му все по-често се споменава сред актьорите, които заслужават поне номинация за "Оскар 2015", а най-нетърпеливите могат да го гледат като Алън Тюринг в "Игра на кодове" още този месец на Киномания - в зала 1 на НДК в събота, 22 ноември, от 20,30 ч. Иначе филмът тръгва по кината от 2 януари.

Дали дотогава ще го видим женен? В рубриката на в. "Таймс" за съобщения от семейно естество вече бе оповестен годежът на г-н Бенедикт Къмбърбач и г-ца Софи Хънтър.

Половинката на 38-годишния актьор, която обикновено не го придружава на червения килим, е завършила Оксфорд, говори чужди езици, а основното й занимание е да режисира театрални и оперни спектакли. Заставала е и пред камерата, с малки роли в сериали като "Торчууд" и "Убийства в Мидсъмър".

През 2007 г. е спечелила наградата "Самюъл Бекет" за постановката на собствената си пиеса The Terrific Electric. Друг любопитен факт от биографията й е албумът The Isis Project, записан на френски с Гай Чембърс, съавтор на Роби Уилямс в някои от най-големите му хитове.

Предишната приятелка на Бенедикт беше дизайнерката Ана Джоунс, с която се разделиха през 2012 г. Преди това, още от студентската скамейка, той имаше дългогодишна връзка с актрисата Оливия Пулет, припомня "Дейли телеграф".

Двамата със Софи се запознали на снимачната площадка на независимия филм Burlesque Fairytales (2009), където имат и общи сцени.

Виж още: Кога се съблича Бенедикт Къмбърбач