Три седмици преди шоуто "Кралете на леда" в "Арена Армеец" испанският фигурист защити титлата си от миналата година в шампионата на планетата в Бостън, САЩ (видео)

През изминалата седмица почитателите на фигурното пързаляне гледаха световното първенство в Бостън (28 март-3 април). Три седмици по-късно шампионът при мъжете Хавиер Фернандес, който дублира миналогодишната си титла, представя волната си програма и в София, на шоуто "Кралете на леда".

След като неочаквана травма възпрепятства гостуването на легендарния Евгени Плюшченко у нас, той отправи лична покана към 21 от най-големите имена в света на фигурното пързаляне да го отменят достойно на 23 април в "Арена Армеец" на 23 април.

Благодарение на неговото настояване и персонални молби публиката у нас получава честта да се срещне и с двукратния световен шампион, който е също така четирикратен европейски първенец.

Едва 24-годишният испанец пише история с постиженията си на леда, като през последния сезон стана едва вторият фигурист с над 300 точки сборна оценка - 200 за волна програма и 100 за кратка. Непосредствено преди световното в САЩ, където защити титлата си със сбор 314,93 точки, той сподели:

"Ключът към върха е да се състезаваш със себе си и да се опитваш да се надскачаш непрекъснато. Търпението и упоритостта са нещото, което ни движи напред. Съвършено изпълнение няма, ние сме просто хора, но се стремим към най-доброто, на което сме способни. Много се вълнувам, тъй като нивото е много по-високо, отколкото на европейско първенство, конкуренцията е жестока, Японците, американците, китайците са наистина невероятни, но ще дам всичко да се представя по най-силния възможен начин и да защитя титлата си от Шанхай."

Освен Фернандес, на световното първенство участваха и други звезди, които очакваме за "Кралете на леда". Иван Ригини представя Италия, а трикратният шампион на САЩ и един от най-ексцентричните състезатели Джони Уиър коментира изпълненията по "Евроспорт".

Видео: Новото дете чудо на фигурното пързаляне

Освен тях на леда ще видим и рекордьорите на "Гинес" за най-дълго задно салто на лед (6,09 м) Александър Любченко и Жан Дени Санчис, две от най-добрите двойки в света: Анет Дитрт (Германия) и Яник Бонер (Франция) и Анастасия Мартюшева (Русия) и Константин Гаврин (Русия); специални изпълнения от Ксения Коробкова (Русия), Татяна Розанова (Русия), Никита Михайлов, Андрей Косицин, Александър Якушин, Алексей Моторин и Илия Гурлиев.

Към тези имена се присъединяват и вече обявените: Браян Жубер, Аделина Сотникова, Филип Канделоро, Томас Вернер, Флоран Амодио.

Билети за Kings On Ice все още могат да бъдат закупени на цени от 65 до 130 лв. Официални каси: бензиностанции OMV, EasyPay, The Mall, "Арена Армеец", магазини "Пикадили", "Техномаркет", "Технополис", "На тъмно", Билетен център НДК и официалните каси на Eventim.bg в цялата страна.

Източник: KEY Events & Communication