Бизнесменът се срещна с премиера Бойко Борисов и с президента на БФС Борислав Михайлов

"Днес, армейци, дойде моментът да ви съобщя най-важната новина. От следващия сезон ЦСКА ще се състезава в най-високия ешелон на българското футболно първенство! ЦСКА ще играе там, където му е мястото, по законен и нормален начин." Това заяви вчера Гриша Ганчев в обръщение в сайта на червените.

Обръщението му се случи след среща с премиера Бойко Борисов, представители на ръководството на ЦСКА и президента на БФС Боби Михайлов. 

Настоящият клуб ПФК ЦСКА АД е в процедура по несъстоятелност, а заради задълженията си миналото лято отборът се озова в аматьорската "В" група. Ганчев, който застана начело на клуба, създаде ново дружество - ФК ЦСКА, и поиска то да бъде признато за приемник и да бъде допуснато в професионалния футбол, но БФС отказа.

Извън твърдението на страницата на "армейците" никоя от двете страни, участвали в срещата, за момента не е потвърдила, че клубът ще се завърне в А група. За момента ситуацията изглежда повече като желание на ЦСКА, отколкото като реална договорка.

Според информация на "Дневник" е било решено да бъде допуснато новото дружество ФК ЦСКА - нещо, което БФС отказваше да се случи. Според трети източник, близък до ръководството на клуба, в основата е друг вариант, различен и от преобразуването на "Литекс" в ЦСКА.

Виж още: Официално: ЦСКА е в несъстоятелност

От своя страна ЦСКА е поел ангажимент за инвестиции. Едното твърдение е, че клубът ще плати 7 млн. лева на държавата за три години, колкото е дългът към НАП без лихвите. Ганчев се подготвял и за изграждането на стадион за над 25 млн. лв., което е обсъдено на срещата, пише още изданието.

В обръщението си Ганчев заяви, че ще продължи ремонтните дейности и реконструкциите по базата в Панчарево и на "Българска армия".

Очаква се в следващите дни да има развитие по темата ЦСКА. Новият сезон в А група трябва да започне в средата на юли, като се очаква първенството да е с 12 или 14 отбора.

Ето го и самото съобщение на Гриша Ганчев, обявяващо връщането на ЦСКА в "А" група:

"Скъпи Армейци,

Обръщам се към вас по повод вашето писмо до премиера на Република България, председателя на Народното събрание и други ръководни фактори в държавата.

Искам да ви уведомя, че премиерът Бойко Борисов взе изключително спешни и навременни мерки!

Тази сутрин в Министерски съвет, по покана на премиера, беше проведена среща между него, президента на БФС Борислав Михайлов и ръководителите на ЦСКА.

Господин Бойко Борисов и президентът на БФС Борислав Михайлов декларираха своята подкрепа към ЦСКА и с поетия ангажимент от тяхна страна ние вярваме, че бъдещето на ЦСКА е светло.

Последната година преминахме през много трудности, преживяхме много, но го направихме заедно! А днес, Армейци, дойде моментът да ви съобщя най-важната новина… От следващия сезон ЦСКА ще се състезава в най-високия ешелон на българското футболно първенство! ЦСКА ще играе там, където му е мястото, по законен и нормален начин!

Ние от своя страна продължаваме ремонтните дейности и реконструкциите по базата в Панчарево и стадион „Българска армия“.

От мое име и от името на Ръководството на ЦСКА искам да благодаря на господин Бойко Борисов за светкавичната реакция и да призова армейската общност да бъде още по-обединена, още по-мобилизирана и на 24 май 40 000 армейци на стадиона и милиони пред малките екрани да стискаме палци нашият любим отбор да вдигне Купата на България.

С уважение,

Гриша Ганчев"

Източник: "Дневник"