"Лабиринтът 3: Последният кандидат" беше отложен с година след сериозна травма на главния актьор Дилън О'Брайън, който междувременно е по кината с "Американски убиец" (видео)

Финалният филм от трилогията "Лабиринтът", по кината у нас от 26 януари, е краят на историята за Томас (Дилън О'Брайън, "Тийн вълк"), Нют (Томас Броуди-Сангстър, "Игра на тронове"), Тереса (Кая Скоделарио, "Карибски пирати 5: Отмъщението на Салазар") и Минхо.

Екранизациите по романите на Джеймс Дашнър, издадени и у нас, започнаха през 2014 г. Първият филм, "Лабиринтът: Невъзможното бягство", донесе на главния си актьор три кинонагради от MTV във формата на кутия пуканки - за дебютно превъплъщение, най-героичен персонаж и най-добра екранна битка (срещу Уил Поултър). Година по-късно излезе и продължението, "Лабиринтът: В обгорените земи".

Премиерата на третата част беше отложена с година заради тежката контузия, която Дилън О'Брайън получи при старта на снимките през март 2016. Пометен от автомобил на снимачната площадка, докато завършва каскада, младият актьор едва оживява и се озовава в болница със сътресение на мозъка, лицева фрактура и черепно-мозъчна травма.

Възстановява се месеци наред и буквално изчезва от полезрението, а когато след година се връща на снимачната площадка, трябва да се бори и с психическата травма от инцидента... Филмът все пак е заснет, а месец след като Дилън навършва 26, ето го и първия трейлър:

Междувременно актьорът е по кината в "Американски убиец", където в ролята на негов ментор е Майкъл Кийтън. Екшън трилърът също е заснет след тежкия инцидент, при който пострада О'Брайън.

Героят му Мич е на възраст около 30, а вече е загубил родителите си в катастрофа и годеницата си в терористичен акт. Търсейки възмездие, той бива привлечен от зам.-шефа на ЦРУ, за да бъде обучен за тайни операции. Необичайни нападения срещу военни и цивилни го водят в Близкиа изток, където се изправя срещу призрачен агент, който иска да започне война в региона...

Миналата година пък го гледахме редом с Марк Уолбърг в драмата по действителен случай "Deepwater Horizon: Море в пламъци".

В неделя, 24 септември, приключи излъчването си и сериалът на MTV "Тийн вълк", за чийто финал той се завърна.

Припомнете си го също в предишния филм от поредицата "Лабиринтът" - "В обгорените земи".

Дилън О'Брайън в "Лабиринтът 2: В обгорените земи"