Тръстът "Синя България" получава 15 процента от клуба

Феновете на "Левски" влизат в управата на клуба. Те ще получат 15% процента от акциите на сините, съобщи шефът на тръст "Синя България" Васил Колев, цитиран от "Клуб Z", след среща с Тодор Батков в офиса на адвоката.

Представители на феновете на Левски ще бъде приет в управителния съвет. Това става след като поредната вълна критики срещу Батков се изля след срамните поражения от ЦСКА и Монтана.

Феновете в управата

Батков днес се срещна с представители на националния фенклуб и тръст "Синя България". Преговори тепърва ще има, като феновете настояват още от пролетта са получат дял "Левски" и да влязат в управлението.

Към момента двете страни са стигнали до споразумение за създаването на ООД, по силата на което хората от сектор "Б" ще движат маркетинга, рекламата и продажбата на фен артикули, като средствата ще влизат в клуба.

Акции и капитали

А операцията с акциите ще бъде извършена в периода 15-20 декември на общо събрание на акционерното дружество. Тогава ще бъде капитализиран дългът на "Левски" към Тодор Батков чрез завишаване на капитала. 15-те процента ще са от новата стойност. А по този начин ще отпадне и сериозно финансово бреме от плещите на отбора.