23-тият сезон на популярното автомобилно предаване тръгва през май, а междувременно актьорите от сериала се събраха отново на екран... само за един епизод (видео)

Актьорът Мат Льоблан, популярен от сериала "Приятели" и продължението му "Джоуи", беше анонсиран от Би Би Си като втори водещ на автомобилното предаване "Топ гиър" заедно с Крис Евънс.

Новият екип на рейтинговото шоу, в което остава и тайнственият Стиг, заменя предишните титуляри Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей. Миналата година тримата се договориха да правят предаване за "Амазон".

През последните години Льоблан играе себе си в комедийния сериал на Би Би Си и "Шоутайм" Episodes, с който печели "Златен глобус" и редовно е номиниран за наградата "Еми".

Виж още: Джоуи умря, да живее Мат Льоблан!

48-годишният Мат е маниак на тема коли и мотори, гостувал е неколкократно в предаването, а през 2012 г. подобрява рекорда на Роуън Аткинсън с "Киа сийд" и си спечелва титлата "най-бърза гост-звезда".

В 39-годишната история на шоуто той е първият чужденец, който става негов водещ, след като неотдавна бе ангажиран да представя ретроспективни епизоди, събрали най-доброто от надпреварите в "Топ гиър" досега.

Льоблан напоследък отново влезе в новините покрай дългоочакваното събиране на актьорите от "Приятели" (без Матю Пери) за еднократен епизод в памет на режисьора Джеймс Бъроуз, който Ен Би Си излъчва този месец.