Актьорът, който игра в "Приятели" през 1994-2004 г., сега е звезда в нов комедиен сериал, който спечели "Златен глобус"

Може да гледате колкото си искате повторенията на "Приятели" по телевизията или онлайн, но забравете за надеждите да го видите по кината.

За киноверсия се говори отдавна, особено след като "Сексът и градът" продължи в два игрални филма.

Мат Льоблан обаче категорично отхвърля подобна възможност. Той обяснява, че е по-добре феновете да запомнят своите любимци в младежката им версия - и да оставят на въображението си по-нататъшните им съдби.

Според него има и чисто технически причини ситкомът да не стои добре на големия екран - сниман е пред публика в студиото, с множество камери.

"Приятели" вървя 10 сезона (1994-2004) и дори ако евентуален игрален филм започне да се снима сега, излизането му по екраните би било цяло десетилетие след финалния епизод.

Не очаквайте да видите такъв плакат за "Приятели: Филмът"

Льоблан обаче коментира шеговито, че хонорар от по 1 млн. долара на епизод би му дошъл добре. Веднага след края на "Приятели" той пренесе своя персонаж в самостоятелен ситком - "Джоуи", от който обаче бяха заснети едва два сезона.

Сега актьорът, който тази година навършва 45, е звезда в нов сериал - "Епизоди" (Episodes), където играе себе си и тези дни спечели "Златен глобус" за главна мъжка роля в комедийна поредица.

Най-коментиран е фактът, че той не крие побелелите си коси - подобно на Джордж Клуни, който е на 50 и остарява с достойнство.

Една от критиките към втория филм "Сексът и градът" бе, че актрисите изглеждат прекомерно състарени - и това се подчертава още повече от опитите да бъдат подмладени.