Тези дни звездата от "300" се подвизава в "Боговете на Египет" и снимания у нас "Код Лондон"

Шотландската звезда Джерард Бътлър пусна поредните си два екшъна на средно ниво, които няма да го наредят сред номинираните за "Оскар" актьори...

Освен че е продължение на "Код Олимп" (2013), ситуирано в Европа, премиерният "Код Лондон" е интересен за родната публика и заради снимките у нас.

Фотогалерия: Холивудски звезди в България

Подобно на хитовия сериал "24", и тук действието се пренася от САЩ в британската столица, където премиерът на Обединеното кралство е починал при загадъчни обстоятелства.

Погребението му, което събира на едно място лидери от целия западен свят, започва като най-зорко охраняваното събитие в историята, но прераства в опит за осъществяване на чудовищен заговор за ликвидиране на световния политически елит и унищожаване на лондонските забележителности, с ужасяваща перспектива за бъдещето (доста преди на хоризонта да се очертае избиране на Доналд Тръмп в Белия дом).

Само трима души могат да попречат на смъртоносния план: президентът на САЩ (Арън Екхарт), най-довереният му таен агент (Бътлър) и една дама от британското разузнаване МИ-6 (Шарлот Райли), която не вярва на никого. И с пълно право...

В началото на седмицата актрисата влезе и в светските хроники, след като придружи съпруга си, номинирания за поддържаща роля в "Завръщането" Том Харди, на наградите "Оскар", където блесна на червения килим в рокля с дълбоко деколте от индийската модна къща Gauri & Nainika.

"Код Лондон" е по кината от този петък, а преди седмица на 3D и IMAX излезе още един екшън със звездата от "300", но ситуиран в древността - "Боговете на Египет", режисиран от Алекс Прояс ("Гарванът", "Аз, роботът", "Пророчеството").

Героят в случая не се боговете от египетската митология, а млад смъртен на име Бек (Брентън Туейтс), призван да спаси света и голямата си любов. За да успее, той трябва да привлече на своя страна могъщия бог Хор (Николай Костер-Валдау), с чиято помощ да надвие Сет (Джерард Бътлър) - безмилостния властелин на мрака, узурпирал трона на Египет и превърнал някога мирната и просперираща империя в царство на хаоса и конфликтите.

След като борбата срещу Сет и поддръжниците му ги отвежда в отвъдното, Бек и Хор са принудени да преодолеят невъобразими препятствия, които подлагат на изпитание тяхната смелост, готовността им за саможертва и волята за победа в неизбежната последна битка...