Музикалната обиколка включва няколко града в страната: Русе, Варна, Велико Търново и Пловдив

"Авеню" отбелязват 20 години от създаването на албума "Въпроси" с турне. След началото, поставено с концерта в Бургаската опера, популярният в близкото минало дует се отправя към Русе, където пеят на 4 юни в Доходното здание. Обиколката им продължава във Варна (Фестивален и конгресен център, 25 юни), Велико Търново (Летен театър, 26 юни) и Пловдив (Лятно кино "Орфей", 6 юли).

"Публиката в Бургас ни посрещна страхотно! Присъствието на бенда допринася много за атмосферата на концерта и наистина се радвам, че до нас застават сериозни професионалисти, с които имаме възможност да поднесем на публиката най-доброто от "Авеню", коментира Заки.

Той е поканил на концертите и един млад, но обещаващ тандем - братята Пламен и Иво, които (като част от неговия отбор) се класираха сред най-добрите в третия сезон на X-Factor, като представиха и свой кавър на "Бягство".

Музикантите, с които Заки Соколов и Боби осъществяват концертите, са Васил Иванов (The Editor) - звуков дизайн, синтезатори, програминг, Стефан Попов (Gravity Co.) - ударни, Юлиан Янев - клавишни, Щерион Пилидов - китари, а беквокалите са на Христина Нейкова, Теодора Цончева и Нелина Георгиева.

Билетите за концертите са в продажба на цени от 10 до 15 лв., вкл. на касите в "Арена Армеец" и НДК, както и в мрежата на "Тикетпро". 

"Няма по-добър момент за среща с феновете в цяла България. Преди няколко месеца излезе сингълът "Безвремие", който не само пожъна успех, но и се оказа катализатор за серия концерти, прераснали в турне, или по-точно - Авеню турне", коментира Боби Иванчев.

Освен новата песен (по музика на Боби и текст на Заки), неотдавна с тяхно участие излезе и "Дийп зоун" версия на хита им "Бягство", който се нарежда сред най-въздействащите БГ рок балади от 90-те.