След борба с рядко заболяване актрисата Шерил Лий се връща на екран в продължението на "Туин пийкс", където отново ще видим и агент Купър (Кайл Маклоклън)

Кайл Маклоклън в ролята на агент Купър не е единственият актьор от култовия сериал, който е ангажиран в "Туин пийкс 2016"

Шерил Лий, която игра убитата Лора Палмър, и Дана Ашбрук като нейното училищно гадже Боби Бригс също се завръщат на тв екрана.

Новината е особено добра за 47-годишната Лий, чиято кариера не се разви по най-добрия начин. В сериала тя се превъплъти не само в трупа на Лора Палмър, а и в братовчедката й Мади Фъргюсън.

После участва и в предисторията - игралния филм "Огън, следвай ме" (1992), хронология на последната седмица от живота на Лора Палмър.

Най-значимата й роля след това е в "Бекбийт" (1994),

посветен на първия басист на "Бийтълс" Стюарт Сътклиф, където Шерил изпълни ролята на годеницата му, германската фотографка Астрид Кирхер.

Самата тя е родена в Германия, но израснала в щата Колорадо. От краткия си брак с Джеси, най-големият син на попзвездата Нийл Даймънд, има момче на 14 години.

Скорошна статия в лондонския в. "Ивнинг стандард" разкри, че през 2007 г. актрисата е била диагностицирана с рядкото заболяване неутропения - намаляване на белите кръвни телца, което води до сериозен имунодефицит.

Заради състоянието си тя не можела да работи пълноценно

и се снимала предимно в независими продукции, а това се отразило на финансите й. 

"След като навърших 40, боледувах в продължение на четири и половина години. Опитах се да не спирам работа, но физически не ми се удаваше да спазвам темпото, а и когато изглеждаш болнав, е трудно да получиш ангажименти", цитира думите й изданието.

Принудила се да замени къщата си с апартамент, който по-късно също продала - заедно с много от вещите си, включително сувенири от снимачната площадка на "Туин Пийкс". Приютили я

в къщата за гости към едно калифорнийско ранчо

Сайтът й за поезия и природосъобразност BelovedNature.com обаче опровергава мрачните тонове, с които таблоидът е описал настоящото й битие. Днес тя е убедена, че именно животът извън града я е свързал с природата и е допринесъл за лечението й.

"Не съм прекалено стриктна в спазването на режим и диети, просто се опитвам да водя възможно най-балансиран живот. Понякога все още се случва имунната ми система да не издържи, ако се пренатоваря с работа", обяснява Шерил Лий пред "Дейли експрес".

Освен нея, в продължението на "Туин пийкс" се завръщат още емблематични персонажи като Одри Хорн (Шерилин Фен, която на 1 февруари празнува 50-годишен юбилей).

С тази снимка на Кайл Маклоклън, публикувана в "Туитър", лично режисьорът Дейвид Линч потвърди, че на екран отново ще бъде и агент Купър. Актьорът, чийто 56-и рожден ден е на 22 февруари, междувременно се снима в други сериали като "Отчаяни съпруги", "Сексът и градът" и "Агентите на ЩИТ".