Българският специалист класира за групите на най-престижния клубен турнир казахстанския "Астана"

Българският треньор Станимир Стоилов успя да класира отбора си "Астана" за групите на Шампионската лига. Девет години след като направи същото с "Левски", Стоилов постигна пробив и с казахстанския тим, завършвайки гост на АПОЕЛ. 

"Астана" имаше преднина от един чист гол от предния мач и през целия двубой играеше защитно. Така след 90 минути игра и общ резултат от двата мача 2:1, играчите на Мъри Стоилов станаха първия отбор в историята на Казахстан, който ще играе в груповата фаза на турнира. 

За него това е втори такъв пробив, след като през 2006 г. класира "Левски" за групите на Шампионската лига, правейки сините първия български отбор, играл в турнира на богатите. Там те попаднаха в една от най-тежките групи заедно с "Челси", "Барселона" и "Вердер" (Бремен)

Снощи други трима българи имаха шанса да заиграят в най-комерсиалния футболен турнир в света

Виж още: Левски застана твърдо срещу расизма

Това бяха Валери Божинов и Иван Бандаловски от сръбския "Партизан", чиито отбор снощи победи БАТЕ Борисов, но заради голова разлика от първия мач беларуският тим продължи към групите на Шампионска лига. 

Другият българин, който за малко да влезе в Шампионската лига, беше Георги Миланов от ЦСКА (Москва). Неговият отбор обаче не се класира заради правилото за гол на чужд терен. "Спортинг" победи в Португалия ЦСКА (Москва) с 2:1, а снощи в Русия "армейците" взеха реванш с 3:1, но това не им стигна, за да достигнат групите на Шампионската лига.

Не изоставайте в информацията - следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber

Източник: Football24.bg