Спокойно, фенове на "Игра на тронове", Джон Сноу се завръща и в следващия сезон. Поне според новия плакат на сериала

От финала на петия сезон на свърхпопулярния сериал на HBO "Игра на тронове" феновете скърбят. В края на последния епизод един от главните герои - Джон Сноу, бе наръган от заклетите си братя в Нощния страж, заради "предателството" му да спаси диваците от онези немъртви бели зомбита/бродници, които бродят отвъд Вала, прибирайки ги именно на Вала.

Така предишните врагове трябва да съжителстват заедно, при ограничени запаси и видима неприязън. А Джон Сноу бе наръган с десетки ножове от заклетите си братя.

И все пак той най-вероятно не е мъртъв. Въпреки склонността на автора на поредицата Джордж Р.Р. Мартин да убива главните си герои, които феновете обичат, май случаят няма да е същият.

И вчера HBO отчасти потвърдиха това, пускайки плакат за шестия сезон на сериала, с Джон Сноу и лаконичното "Април". Това по всяка вероятност ни говори, че любимия на всички фенове герой ще се завърне и в предстоящите епизоди.

Plakat za shestiya sezon na igra na tronove s dzhon snou

Освен това преди месеци в интернет изтече кадър от работата по новия сезон, на който се виждаше как актьорът, играещ Джон - Кит Харингтън, е на снимачната площадка,и то в дрехи, които не са типични за Нощния страж. Тепърва обаче предстои да разберем как героят е оцелял и какво му предстои.

Aktyorat kit haringtan na snimachnata ploshtadka na shestiya sezon na igra na tronove

Другите доказателства

За това свидетелстват и две изказвания - на актрисата Емилия Кларк и на самия Джордж Мартин, който без да иска изпуска, че историята на Джон Сноу не свършва дотук.

Самият Мартин се изпусна за това

Докато е писал книгите, Джордж Мартин е предвиждал "Танц с дракони" (петата поред, в която се разглеждат събитията и от петия сезон на сериала... по някакъв начин) да включва един скок във времето пет години напред. Така ние е трябвало да четем за възмъжалия Бран, Аря, която е станала от момиче в жена, за вече зрелия Джон Сноу и за Церсей, която се опитва да управлява Седемте кралства.

Събитията между двете книги пък е трябвало да се представят като спомени и ретроспекции. Мартин споделя, че това обаче не потръгнало добре.

Галерия: Другите филми на актьорите от "Игра на тронове"

"Пиша глава за Церсей в Кралски чертог и си мисля "Добре, след пет години шестима души служат като Ръка на краля, преди четири години има някаква конспирация, която се е случила преди три години." Аз се опитвам да представям нещата със серия от ретроспекции, но просто не се получава. Другият вариант е нищо да не се е случило за това време, което просто не се вписва", споделя авторът и без да иска изпуска това, което ние приемаме за доказателство, че Джон е жив:

"Нещата при Джон Сноу са още по-сложни. В края на "Вихър от мечове" той е избран за Лорд-командир на Нощния страж. Хващам оттам и пиша: "Е, преди пет години бях избран за Лорд-командир. Оттогава нищо съществено не се е случвало, но сега проблемите отново започнаха." И накрая просто реших, че не мога да го направя по този начин."

Видео: Как "Игра на тронове" повтаря историята

И Емилия Кларк смята така

Това само по себе си би било само подадена хапка, която да разбуни още слухове в и без това склонната към теории фенска маса на "Игра на тронове" и книгите от поредицата "Песен за огън и лед", но скорошно интервю за MTV на актрисата Емилия Кларк, която играе друг главен персонаж - Денерис Таргариен, също потвърждава, че ще видим Джон отново.

Тя определи шансовете на героя да се завърне като "50 на 50" и сподели, че продуцентите на сериала отказват да ѝ дадат повече информация, тъй като "знаят, че е неспособна да лъже". Актрисата, както и по-голямата част от феновете, обаче е забелязала, че червената жрица Мелисандра, която има силата да възкресява наскоро починали хора, се е върнала в крепостта на Нощния страж. Следователно шансовете Джон Сноу да се завърне от света на умрелите са високи.

Виж още: 6 факта, които един фен на "Игра на тронове" трябва да знае

Допълнително с това Джон е един от наистина главните герои и около неговата история се върти цял дял на сюжетната линия. Мистериите около неговото раждане, битката за Вала, бродниците и като цяло важността на героя Джон Сноу са твърде значими за сюжета, както на сериала, така и на книгите. А сами знаем, че никой не би убил златната си кокошка, особено ако има край нея жрица на Червения бог, който да я възкреси.

Източник: Bulevard.bg, "Венити феър, MTV