Страната, където няма невъзможни неща, е родена във фантазията на самия Уолт Дисни

Звездата от "Д-р Хаус" Хю Лори и Джордж Клуни, чиято кариера започва като педиатъра д-р Рос в сериала "Спешно отделение", се срещат на големия екран в "Утреландия", по кината от 22 май.

Режисьор е Брад Бърд, двукратен носител на "Оскар" с анимациите "Рататуй" и "Феноменалните", но заснел и игралния "Мисията невъзможна: Режим Фантом". Той е и съсценарист заедно с един от създателите на сериала "Изгубени" Деймън Линделоф.

Работното заглавие на проекта било "1952-ра", но му е дадено името Tomorrowland - както се нарича и

футуристичният атракцион в увеселителните паркове на "Дисни",

идеята за който била на самия Уолт. Той пресъздал на живо собствената си идеализирана представа за бъдещето, а сега там са заснети някои от сцените във филма.

Героят на Хю Лори се появи за първи път в краткия клип, завъртян в рекламните паузи на Супербоула в неделя. За Клуни вече знаем - той изпълнява главната роля.

Сюжетът

Разочарованият някогашен вундеркинд Франк (Клуни) и тийнейджърката Кейси (Брит Робъртсън, "Писък-4"), в която кипи интерес към науката, се оказват свързани от обща съдба.

Двамата се впускат в изпълнена с опасности мисия, за да разкрият тайните на загадъчно място някъде във времето и пространството, известно само като Утреландия. Онова, което трябва да извършат,

променя завинаги света и самите тях...

В първия трейлър младата героиня излиза от ареста и намира във вещите си загадъчна значка, която не й принадлежи.

Оказва се, че странният предмет може да я пренася в непозната земя, където няма невъзможни неща, а един мистериозен мъж е най-добре запознат с това място.

Това не е първият филм, вдъхновен от атракцион на "Дисни" - "Карибски пирати" се превърна в цяла поредица с четири филма и номер 5, който се очаква през 2017 г.