Той избра да отговори на собствените си въпроси, а не "на хора които си измислят новини"

След като в последния мач на тима си Димитър Бербатов изкара червен картон, спекулациите, че не е доволен от мястото си в ПАОК се засилиха. За да им отговори, футболистът реши да даде интервю. Пред себе си. За да не стават грешки.

"Интервюто" беше публикувано на профила на Бербатов във "Фейсбук" на български и на английски език.

Ето какви въпроси си зададе и как си отговори футболиста (а за целите на интервюто и журналист) Димитър Бербатов: 

Журналистът Димитър Бербатов: Здравей, как се чувстваш?

Димитър Бербатов: Здравей. Добре, но разочарован. Загубихме срещу АЕК, а аз си изкарах червен картон.

Журналистът Димитър Бербатов: Мислиш ли, че беше справедлив червен картон?

Димитър Бербатов: Да... Футболист на АЕК ме държеше и ми пречеше да се позиционирам по-добре в наказателното поле и това, както и фактът, че бях нервен и ядосан, ме накараха да го ударя...

Журналистът Димитър Бербатов: Но това не е причина да удариш футболист! Много футболисти ги държат по време на мач...

Виж още: В Гърция: Тази комедия с Бербатов трябва да спре

Димитър Бербатов: Така е... Затова картонът е заслужен. Постъпката не отговаря на качествата ми и на футбола, който демонстрирам. Явно всеки може да направи нещо глупаво по време на мач.

Журналистът Димитър Бербатов: От какво беше породена тази твоя нервност, от какво си бил ядосан? 

Димитър Бербатов: Гледах как отбора на АЕК води в резултата, а не са толкова добри. А аз не играех и не можех да направя нищо... Все пак това е дерби и аз дойдох да играя точно в такива мачове, в които моята опитност и качества ще помогнат на отбора, не да седя на пейката и да не правя нищо! Но се получи точно обратното.

Журналистът Димитър Бербатов: И затова си разочарован? 

Димитър Бербатов: Да... Когато не играя, не мога да съм щастлив. Лошото е, че си го изкарах на колега от противниковия отбор. Аз не съм от играчите, търсещи конфликти и това е известен факт, но в тази ситуация се получи обратното, за което съжалявам.

Журналистът Димитър Бербатов: И сега?

Димитър Бербатов: И сега си нося последствията... 3 мача наказание... За което се извинявам на отбора!

Журналистът Димитър Бербатов: Някои твърдят, че нямаш желание да играеш в ПАОК вече...

Димитър Бербатов: Ето защо давам интервю на теб, а не на хора които си измислят новини. Това са глупости, с които се цели да се навреди на отбора. Или да си кажат хората: "Гледай го тоя, звездата, не му се играе и затова си изкара червен картон." Което, разбира се, не отговаря на истината. 

А истината е проста: аз все още изпитвам удоволствие от играта! Когато не играя, съм разочарован и ядосан. Няма как да ми харесва, че не играя и ми плащат добри пари, на фона на всичко, което се случва в Гърция. А на ПАОК мога да помогна на терена, с футболните качества, които притежавам и които съм демонстрирал през цялата си кариера. 

Когато нямам такава възможност, трудно е да скрия разочарованието си. Аз съм такъв, че ако страстта ми към футбола намалее, тогава ще спра да се ядосвам, да викам и жестикулирам на терена. И това ще значи, че вече футболът, или отборът, за който играя, не ме интересува и ми е все тая. Страстта си е отишла... Но това още не се е случило. ПАОК е моят отбор в момента, а аз се боря за отбора си, дори ако това значи червен картон някой път.