Бъдещето на нападателя все още е неясно

Американският "Чикаго Файър" проявява интерес към закупуването на Димитър Бербатов. Това е отборът, където Христо Стоичков игра в края на кариерата си.

В посока САЩ

В момента "Чикаго Файър" е извън най-силните отбори в Мейджър лигата и през 2014 г. остана извън зоната на плейофите. Това е мотивирало клуба да потърси класни попълнения от Европа, с които да стегне редиците си. Към момента най-известното име в състава на отбора от Чикаго е шотландецът Шон Малоуни, бивш футболист на "Селтик".

Все още не се знае дали договорът на Бербатов с "Монако", който изтича в края на сезона, ще бъде подновен. Като свободен агент 34-годишният българин се оказва перфектна опция за американците. Мейджър лигата е подходящо място за епилог на кариерата на всяка звезда, като натам сега поемат Стивън Джерард и Франк Лампард.

Бербатов има вариант и за завръщане в английската Висша лига при раздяла с „Монако”. От Острова най-сериозен е интересът на дебютанта в елита "Борнемут". Друга възможност за бъдещето на нападателя е гастрол в Арабския свят по примера на Шави Ернандес, който подписа със саудитския "Ал Сад".

В края на седмицата "Монако" решава

Виж още: Всички голове на Роналдо в Ла Лига

Междувременно френските медии пишат, че съдбата на нападателя в "Монако" ще реши в края на седмицата.

Бербатов отбеляза вкара 7 гола в Лига 1 и помогна на Монако да завърши на трето място в класирането, но към края на сезона загуби титулярното си място за сметка на младия Антони Марсиал.

За последно той започна в стартовия състав в средата на април, а последния си гол реализира в началото на март.

Тези дни Бербатов имаше неформална среща с министъра на спорта Красен Кралев в София. Вероятно основна тема на разговора им е била детската футболна академия, която Бербатов планира да направи в близко бъдеще.

Още новини от света на футбола четете на Football24.bg

Източник: Football24.bg, "Труд", Би Ти Ви