Няколко, неща, които вредят на настроението и състоянието ви сутрин

Някои хора вярват, че както започне сутринта им, така ще им върви и през целия ден. И не са чак толкова далеч от истината. С правилната настройка можем да посрещнем един наистина прекрасен ден и да сме "имунизирани" срещу вредните настроения. 

Има обаче и неща, които могат да съсипят деня ни още от самото начало, които могат да направят света такъв, какъвто не ни се иска. Или просто да разхлабят здравето ни.

Ето 5 такива неща, които трябва да избягваме сутрин, за да имаме един по-добър ден:

Не си проверявайте служебния мейл още със ставането 

Сутринта е вашето лично време. Ако още преди да сте си измили зъбите се захванете да четете работни и-мейли ще си навлечете ненужен стрес. Може да има спешни и ли неприятни неща. Ако решите да отговаряте, има вероятност все още да не сте в състояние за най-трезви преценки и да направите грешки. Оставете работата за момента, в който ще сте готови за нея – когато седнете не бюрото си в офиса. 

Не си казвайте, че започвате да тренирате от утре

Сутринта е чудесно време за тренировка. Но много хора така и не се възползват от нея, защото всеки ден си казват, че ще тренират утре или по-късно през деня. Знаем, че е по-приятно да се излежаваме още 10 минути, но за това време можете да започнете деня с тонус и усмивка след леко физическо натоварване.

Виж още: Какво правят щастливите хора, преди да станат от леглото

Не си вземайте прекалено горещ душ 

От горещата вода ни се приспива повече, доказано е . По-тонизиращ сутрин е хладният душ. 

Не яжте въглехидрати за закуска 

Тестените закуски, които са толкова удобни за купуване рано сутрин вредят на фигурата и здравето ви. Предпочитайте протеина - омлетът е чудесна закуска. 

Не си мийте зъбите веднага след хранене

Разбира се, че трябва да си измиете зъбите, но не се препоръчва това да става веднага след закуска. Ако сте яли храни с висока киселинност, като плодове или сте пили кафе, миенето на зъбите може да изтласка захари към повърхността на зъба и да разруши емайла. 

Виж още: 5 + 1 заместители на кафето в сутрешното събуждане

Зъболекари препоръчват да си измиете зъбите след като станете, преди закуска, а след закуска може да изпиете една чаша вода, която ще ви даде усещане за свежест. 

Едно изследване установява загубата на зъбен емайл при хора, които са мили зъбите си веднага след изпиване на напитка с високо киселинно съдържание. При тях имало много по-голяма загуба, отколкото при хората, които изчаквали 30-60 минути преди да измият зъбите си. 

Източник: Profit.bg