Какво да говорим и кои теми любезно да избягваме, когато сме на първа среща с някого

Ако в поколенията назад бракът е бил нещо, което наистина трае до смърт, сега нещата не стоят вече точно така. Големият избор, възможността за развод, свободата на личността и още много фактори правят връзките не така стабилни. 

Затова и често ходим по срещи. За да срещнем идеалния/идеалната. От тях, с огромно значение е първата среща. Много е важно на нея да оставите добро впечатление, за да има втора като цяло. Освен дрехите, мястото и цялостното поведение, на нея от основно значение е разговорът. 

За да си прекарате добре и да се надявате на още едно виждане със съответния човек, гладко преминалият и приятен и за двете страни разговор е задължителен. За да се получи той добре, ви предлагаме няколко важни съвета: 

1. Добро, но умерено чувство за хумор

Разсмей една жена и си вече на половината път до леглото ѝ. Разсмей един мъж и е почти сигурно, че си взела сърцето му. Все пак обаче е важно да не се прекалява. Започнете леко, с приятни шеги, тематични по разговора. Все пак обаче не прекалявайте, другата страна иска да ви познае като интересен човек, не като Къци. 

2. Политически коректни теми

Избягвайте темите, по които можете да си спретнете скандал. Политиката и религията са напълно изключени (освен ако не е ясно, че споделяте подобни виждания, или не работите в сферата). Ако случайно работите в сфертата, темата е възможна, само ако разказвате забавни и пикантни (но не цинични) истории, в които самите вие НЕ участвате пряко. 

3. Не споменавайте бившите

Освен ако не се наложи. Дори тогава ги прекарвайте с половин уста, смилайки до 2-3 думи защо сте се разделили. Разминаване в характерите. С това като цяло можете да разминете цялта тема. И не сте наранени или нещо от сорта. Темата за бившите като цяло отблъсква, дава спомени за миналото, които много, много рядко могат да доведат до разговори за бъдещето. И най-малкото, дават сигнал, че още не сте преживяли предното гадже. 

4. Не се фукайте

Досадно е. Ако искате да се изтъкнете, правете го леко и за кратко. Другото е парадиране, с което най-много да издразните или отегчите другата страна.

5. Малко флирт не вреди, но без да прекаляваме

Можете да си поиграете с няколко правилно подбрани спрямо конкретната личност срещу вас комплименти. Никакви заучени фрази. Това важи и за двата пола, макар че ако сте жена, и заучените фрази може да свършат работа. Просто не прекалявайте. Или ще създадете неправилни очаквания за приятно приключване на вечерта още след първа среща (което не е най-лошият вариант, но не говори за сериозност), или ще отегчите другата страна и ще я/го отблъснете. Никой не обича твърде лесното. 

Виж още: Господа, не правете така на първа среща

6. Забравете бъдещето

Освен ако не обяснявате на другата страна как ще се развие глобалното бъдеще и как роботите ще ни завземат, подправено с дози хумор, не говорете за бъдещето. Всякаквите разговори за брак, деца, внуци и заживели щастливо до края на дните си, по-скоро ще отблъснат човека срещу вас. Такива теми те карат да се замислиш, че "Абе май минахме твърде бързо на следващата стъпка". 

7. Слушайте и се интересувайте

В днешно време е страшно трудно да откриеш добър слушател и сред двата пола. Някак просто вече всеки е твърде вглъбен в идеята да каже това, което мисли, за да слуша наистина с внимание и разбиране. Това съответно прави лошо впечатление, когато се надяваш на един добър разговор. 

Виж още: Какво искат (и какво не бива) да чуят жените на първа среща

+1 Зарежете всичките си надежди у дома

Не го премисляйте, просто се оставете по течението. Дори срещата да е минала перфектно, винаги може нещо да се обърка - старо гадже отново на хоризонта, другата страна е неуравновесена емоционално и не знае какво иска точно, светът е крив и нещо не го/я подтиква да ви потърси пак. Случват се всякакви неща. Не се оставяйте на надеждата, да ви скапе, ако нещата после не се случат. 

Източник: Bulevard.bg