"Малките неща" на Прея и Били Хлапето е на 4-то място в общата класация според годишната статистика на ПРОФОН, а номер 1 е Happy на Фарел Уилямс. Виж също останалите БГ и чужди радиохитове, сред които има дори дуетен партньор на Галена (видео)

Екзотичната Прея, която е едва на 20, изгря преди година като един от младите таланти в риалити шоуто "Музикална академия" и веднага бе привлечена в продуцентската компания на Графа "Монте мюзик".

Дебютният й сингъл "Малките неща" с участието на Били Хлапето излезе в края на април, придружен от видеоклип - дело на режисьорките Велина Балинова и Надя Войнова.

В YouTube оттогава насам са го гледали близо милион пъти - макар това да изглежда скромно постижение в сравнение с "Видимо доволни" на Криско и Мария Илиева (вече с над 11 млн. прегледа).

Виж още: Най-слушаният изпълнител в Spotify през 2014 г.

"Малките неща" е композирана от Любен Христов, Графа и самата певица, която е съавторка и на текста, заедно с Илия Григоров. Според статистиката на ПРОФОН то е излъчено 7771 пъти и оглавява българския Топ 10 за изтеклата година.

В общата десетка Прея се нарежда веднага след първите три чужди песни, като при това е първата жена в списъка след Фарел Уилямс с Happy, Енрике Иглесиас с Bailando (най-гледания мъж в YouTube през годината) и холандеца Мистър Пробз с Waves, популярна в ремикса на Робин Шулц.

Следващото чуждо парче отново е ремикс, направен от германския електронен продуцент Робин Шулц.

Този път той е избрал да вдъхне нов живот на парче от 2010 г. - Prayer in C на френското фолк/поп дуо Lilly Wood and the Prick.

Още един дебютен БГ сингъл - "Самурай" на победителката от X-Factor Жана Бергендорф, е единственото друго родно парче в десетката с най-пусканите песни в радиоефира през годината, като заема осмото място.

Изпреварват го, съответно под номер 7 и 6, видеохитът на годината в YouTube (Dark Horse на Кейти Пери) и Can't Let Go на австралиеца от ливански произход Фейди, който наскоро записа песен (Habibi) с нашата попфолк звезда Галена.

Десетката допълват две парчета, където гостува Риана - The Monster на Еминем и Can’t Remember to Forget You на Шакира, в чийто клип двете певици си разменят горещи ласки.

Освен хитовете на Прея и Жана, останалите най-пускани БГ парчета в радиоефира през 2014 г. са:

3. Захир - Ice Cream
4. Изгрева и залеза - Сантра с Павел и Венци Венц
5. Видимо доволни - Криско и Мария Илиева
6. Paradise - Кристо & Лора Караджова
7. Мойта музика - Дивна
8. Щом си ти до мен - ВенЗи
9. Въпрос на време - ВенЗи с Дивна
10. Скочи над мен - Миро с Дим4оу