Първият й сингъл "Самурай" вече е факт, а от продуцентите й "Вирджиния рекърдс" научихме най-любопитното около песента

Видеото на "Самурай" е заснето в средата на май в Музея за история на София в Централната минерална баня, все още затворен за посетители заради цялостна реконструкция.

Екранен партньор на Жана Бергендорф е водещият от конкурентното "Гласът на България" Мартен Роберто.

Режисьор на клипа е Кирил Киров-Кико, а оператори - Силвестър Йорданов и Бедрос Халваджиян.

В тон със заглавието певицата носи рокля тип "кимоно", а трите й тоалета - в бяло, зелено и червено-черно, са направени специално за нея от дизайнерката и стилистката Антония Йорданова / KNAPP.

Англоезичната версия на парчето е със заглавие Remember Me. Автор на българския текст за "Самурай" е Руши Видинлиев.

Малко преди видеопремиерата Жана Бергендорф записа и засне с предишния победител от X-Factor Рафи и останалите трима от "4D" българска версия на The World Is Ours - "Светът е наш", официалната песен на "Кока-кола" за мондиал 2014 в Бразилия.

Броени часове след видеопремиерата си (в полунощ на 12 юни) "Самурай" оглави класацията в българския iTunes - smarturl.it/samuray. Иначе песента бе представена за първи път на наградите на "БГ радио", в Благоевград на 9 май.

Автори на музиката и аранжимента са продуцентският тандем Рей Хеджис и Найджъл Бътлър, с които Жана се запознава при посещението си в Лондон като победителка в българския X-Factor.

Фотогалерия: Пътят на Жана в X-Factor

Жана вече е записала още една песен - дует с Кристо. Нейното издаване предстои, но тя отсега се радва на успех сред публиката в съвместните им концертни изяви - като турнето The Voice of Summer, което започна в София на 4 юни, мина и през Благоевград на 11 юни, а следващите му дати са:
19 юни, Пловдив, пл. "Централен",
26 юли, Русе, пл. "Свобода"
28 юли, Велико Търново, Дворец на културата и спорта
7 юли, Стара Загора, площадът пред Общината
11 юли, Лозенец, над "Хасиенда"
14 юли, Бургас, Централен плаж
16 юли, Варна, Алея първа - Южен плаж.

Клипът на "Самурай" е създаден с напълно роботизираната снимачна система Full Motion Control Rig на MRMC, използвана за първи път във видеопродукция у нас. Тази новата технология е използвана при заснемането на сюрреалистични сцени в музикални видеоклипове на Кайли Миноуг и Ед Шийрън, както и в култовия Twin Flames на The Klaxons.