Колко страх може да се събере в две изречения

Добрата страшна история се крие в това да може да разпалва въображението, да рисува картини, които след това ние да си доукрасяваме в главата, задействали собствените си страхове. За такива истории не е нужен голям обем, там важна е емоцията, която се събужда. 

Ето 10 кратки, но въздействащи истории, които могат да смразят кръвта ви: 

"Сестра ми ми казва, че мама я е убила. Мама ми казва, че нямам сестра.“

"Те отпразнуваха първото успешно криогенно замразяване на човек. Той вече нямаше как да им каже, че все още е в съзнание.“

"Усмихнато лице ме погледна от тъмнината през прозореца на моята спалня. Живея на четиринадесетия етаж.

"Майка ме извика от кухнята, но когато отивах там, чух да ми шепне от другата стая: „Не отивай."

"Връщах се у дома след дълъг работен ден. Потърсих ключа за лампата, но единственото, което усетих беше нечия друга ръка върху него."

Виж още: 15 страшни истории, описани в 2 изречения

"Забравих си ключовете в апартамента на приятелката ми, на която току-що бях на гости. Почуках силно на вратата, а от съседния апартамент се показа жена и каза "Защо чукаш, момче? В този дом от 25 години вече не живее никой."

"Винаги ми се е струвало, че котката ми има проблем с втренчения поглед - все ме зяпа в лицето. Докато един ден не разбрах, че гледа точно зад мен."

"Казват, че е прекрасно да те събудят с целувка и да те галят по косата. Не и ако живееш сам и не си канил никого за през нощта."

"Нищо не може да се сравни с бебешкия смях. Особено ако е един през нощта и си сама вкъщи."

"Лекарите казаха на пациента, че след ампутацията може да има мними болки. Но никой не го предупреди, че студените пръсти на ампутираната ръка ще му чешат другата."

Виж още: 15 стряскащи истории, които ще ни откажат да гледаме чужди деца