Каква доза страх може да се вложи в две изречения

Късите разкази могат да бъдат страшно въздействащи. За да донесеш някаква емоция, понякога са нужни само няколко думи. Ето няколко изключително добри истории с ужаси, които се ограничават в две изречения:

- В телефона ми имаше снимка как спя. Аз живея сам.

- Когато го слагах да спи, той ми каза: "Тате, провери дали няма чудовище под леглото ми". Погледнах отдолу, за да го успокоя, и го видях, друга версия на моя син, гледаща в мен и шепнеща: "Тате, има някой на леглото ми".

- Бях сам в нас и не можех да намеря телефона си. Изведнъж той иззвъня и когато вдигнах, глас в слушалката ми каза просто: "Пак заповядай".

- "Не мога да спя", каза тя, докато се промъкваше в леглото ми. Аз се събудих, стискайки роклята, с която бях погребал жена си.

- Сутрешното лигавене на пръстите на краката ми обикновено е по-меко и топло. И изведнъж виждаш кучето, седящо в другата стая, да се взира тихо в теб.

- Събудих се от блъскане по стъклото. Първо си помислих, че е от вятъра, когато отново чух същия звук, идващ от огледалото.

- Израснал съм с кучета и котки и съм свикнал със звуци от драскане по вратата, докато спя. Сега, когато живея сам, това далеч не звучи толкова успокояващо.

Виж още: 15 стряскащи истории, които ще ни откажат да гледаме чужди деца

- Тя ме попита защо дишам толкова тежко. Не бях аз.

- Жена ми ме събуди снощи и ми каза, че някой е влязъл вкъщи. Тя беше убита от взломаджия преди две години.

- Събудих се от пращящия звук на бебефона, някой тихо успокояваше детето ми. Когато се обърнах, за да заспя отново, усетих ръката на жена ми, която спеше до мен.

- Точно сънувах един особено приятен сън, когато ме събуди звук, наподобяващ чукане. След това едва чувах притъпения звук от калта, падаща върху капака на ковчега, докато крещях.

- Не мога да мърдам, не мога да дишам, да говоря или да чуя нещо - и през цялото време е толкова тъмно. Ако знаех, че ще е толкова самотно усещане, щях да поискам да ме кремират.

Виж още: 18 тъжни истории, разказни с шест думи

- Тя отиде да провери спящото си детенце. Прозорецът беше отворен, а легълцето - празно.

- Дъщеря ми не спира да плаче и да крещи през нощта. Посетих гроба ѝ и я помолих да престане, но не помогна.

- След тежък ден на работа се прибрах вкъщи, за да видя приятелката ми, която държеше на ръце нашето дете. Не знам кое беше по-плашещо - да видя приятелката си и новороденото ни дете мъртви или идеята, че някой е разбил апартамента ми, за да ги постави там.