Какво се крие зад най-скучното заглавие на филм, което можете да си представите?

Бен Афлек има два "Оскара", но това не го прави непременно добър актьор - първата му статуетка е за сценарий ("Добрият Уил Хънтинг", в съавторство с Мат Деймън), втората за филм на годината (режисьорският му "Арго", който той продуцира заедно с Джордж Клуни).

През годините той е играл екшън- и супергерои като Брус Уейн / Батман, Дявола на доброто, Джак Райън, дори първия телевизионен Супермен и паднал ангел (отново с Деймън, в "Догма"), но напоследък актьорските му изяви будят само критики и снизходителни коментари.

"Счетоводителят" едва ли ще му донесе "Оскар", макар компанията му да е елитна: лауреатът на статуетката Дж.К.Симънс ("Камшичен удар"), номинираните Ана Кендрик и Джон Литгоу и актуалният носител на "Еми" Джефри Тамбор.  

Сюжетът: Кристиан Улф е аутист, но и гениален математик, който под прикритието на невзрачен офис в малък град работи като независим счетоводител за някои от най-опасните престъпни организации в света. 

Когато инспектори от Министерство на финансите започват да душат наоколо, той поема като легален клиент новаторска компания в сферата на роботиката, където младша счетоводителка е открила несъответствие за милиони долари....

И докато Улф разплита документалната измама и все повече се приближава до истината, броят на труповете започва да нараства - а ние узнаваме, че той е и отлично подготвен смъртоносен боец....

В САЩ филмът вече събра противоречиви отзиви - някои го определят като нелеп, но други му оценяват именно това, като му предричат бъдеще на култова класика и дори продължения.

Междувременно Афлек продължава да се изявява с по-голям успех зад камерата - криминалната му драма Live by Night, където изпълнява и главната роля, вече се спряга сред фаворитите за "Оскар".

Следващият му режисьорски проект е екранизация на разказа от Агата Кристи "Свидетел на обвинението".