БГ групата приключва работата по дебютния си албум; готви се и пети сезон на сериала

"Революция Z" излизат да свирят в "Арена Армеец" на 17 юни, за да подгреят публиката за концерта на "Роксет".

Групата започна живота си на тв екрана през есента на 2012 г., а понастоящем музикантите в състава са: Иван Тишев (китара), Иван Иванов (ударни) и Христо Михалков (бас), който се присъедини след конкурс.

Вокалистка вече е Мона Недева, която преди това се изявяваше солово, с парчета като "Може би", Free и "Звезда".

Популярността на сериала, излъчван по Би Ти Ви, първоначално с подзаглавие "Секс, лъжи и музика", ги превърна в една от най-популярните рокгрупи у нас, а хитът им "Аз искам" бе определен за песен на 2014 г. на наградите на БГ радио.

Сериалът приключи миналото лято, но тези дни Диляна Попова сподели в интервю пред "24 часа", че вече се работи по сценария за пети сезон.

В момента музикантите завършва записите на своя дебютен албум, който се очаква тази година. Изявата им преди "Роксет" ще е около 30 минути и ще включва техните най-силни парчета, както и специално подбрани кавъри.

Видео: "Революция Z" с награда за клип

Междувременно "Роксет" вече са в трескава подготовка за европейската част на турнето си, предшествано от гастрол в Австралия и Нова Зеландия. Първият им концерт е на 10 май в Милано, следван от още 35 изяви пред публика в 20 различни държави.

Билетите са на цени от 60 до 120 лв и могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Турнето е наречено XXX - The 30th Anniversary Tour, тъй като с приключването му Мари Фредриксон и Пер Гесле отбелязват 30-годишнината си като дует.

През март измина четвърт век от големия им пробив с The Look, който превзема класацията за сингли на "Билборд" през март 1989 г. Под номер 1 зад Океана се нареждат и следващи техни хитове като Listen To Your Heart, Joyride и It Must Have Been Love - най-гледаният им клип в YouTube.

Източник: Bulevard.bg