Да подгреем за гига им на "София рокс 2014" с Come Out and Play (Keep 'Em Separated), Self Esteem и Gotta Get Away - хитовете от най-продавания индиалбум на всички времена

"Офспринг" идват като хедлайнъри на "София рокс 2014" със специалното Smash Show, създадено по повод 20-годишнината от албума им Smash, издаден от "Епитаф рекърдс" на 8 април 1994-та. 

Всички парчета в него са дело на фронтмена и ритъмкитарист Декстър Холанд, който излиза на сцената у нас тази неделя, 6 юли, заедно с колегите си Нудълс (китара), Грег К. (баскитара) и Пит Парада (ударни). Come Out and Play е първият сингъл оттам - и първият им заснет видеоклип.

Групата е основана десетилетие по-рано, през 1984-та, а Smash е третият им студиен албум, след който "Офспринг" подписват договор с "Кълъмбия рекърдс".

Виж още: Вдигат сцената за "София рокс"

Self Esteem е вторият сингъл, номиниран за песен на годината на Европейските музикални награди на MTV.

Заедно с Dookie на "Грийн дей" Smash става един от най-влиятелните албуми в пънк-рока и се продава в тираж над 15 млн. екземпляра.

Gotta Get Away е третият сингъл, но не успява да повтори докрай успеха на предишните два. Забележителен е по-скоро с официалното видео, заснето от Сам Бейър, който се прочува с култовия Smells Like Teen Spirit на "Нирвана" (1991), а по-късно режисира десетки клипове, като най-известна е работата му с "Грийн дей".

За колекционери и фенове групата предлага да си поръчат онлайн, на Store.offspring.com, сувенири от Smash - лимитирана серия тениски с оригиналната обложка или юбилейното издание на CD/грамофонна плоча с 14-те песни и допълнителни материали.

Преди да се запътите към стадион "Академик" в неделя, можете да прослушате онлайн и целия Smash, като аудио стрийм, а още клипове на "Офспринг" гледайте в техния YouTube канал. Там най-популярно е видеото към The Kids Aren't Alright от петия им студиен албум Americana (1998).