Александър Димитров, който поема поста от 1 октомври, понастоящем е главен търговски директор на конкурентен телеком

Александър Димитров е следващият главен изпълнителен директор на "Мтел". Рокадата влиза в сила от 1 октомври. Новият шеф поема поста от Танасис Кацирубас, който е решил да напусне "Мтел" след пет и половина години в "Телеком Аустрия груп". 

Александър Димитров работи в телекомуникационната индустрия от 15 години. В момента е главен търговски директор на "Виваком". Заемал е други ръководни постове, вкл. главен изпълнителен директор на "Германос Телеком България". Към екипа на "Виваком" се присъединява през ноември 2008.

Завършил е Техническия университет в София с магистърска степен по електрически машини и съоръжения. Притежава и магистърска степен по маркетинг и мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София.

"Мтел" е най-добрият телеком бранд в България. Гордея се, че имах възможността да ръководя компанията през последните две трудни години и да затвърдя лидерската й позиция на телеком пазара в страната. Мисля, че с последните инициативи, които предприехме в България, бъдещето на "Мтел" изглежда много светло. Желая всичко най-добро на страхотните хора, които работят в компанията, и на моя наследник Александър", коментира Танасис Кацирубас.

Главният изпълнителен директор на "Мтел" Танасис Кацирубас представя поредната нова услуга на компанията - сателитна телевизия, септември 2014 г.

"Бих искал да пожелая всичко най-добро на Танасис и да му благодаря, че ръководи "Мтел" през последните две години. Той постави началото на една много важна промяна, чиято цел бе да продължи развитието на бизнеса ни в България. Събитията от последната седмица - подписването на първото споразумение за национален роуминг в страната и придобиването на blizoo, показват амбициите ни да затвърдим лидерската позиция на "Мтел" на българския пазар“, отбелязва Алехандро Платер, който от 1 август е новият главен изпълнителен директор на "Телеком Аустрия груп".

Танасис Кацирубас стана главен изпълнителен и главен маркетингов директор на "Мтел" на 1 октомври 2013 г. Под негово ръководство компанията премина през трудни времена на реорганизация, затвърди лидерската си позиция у нас и върна бранда "Мтел" на първото място на пазара.

Той лично ръководи старта на DTH услугата на "Мтел" и модернизацията на мрежата на телекома, която вече е готова за бързо въвеждане на 4G LTE технологията. Като главен изпълнителен директор на "Мтел" Кацирубас подписа и първото споразумение за национален роуминг в България.

Опитът му в телекомуникационната индустрия е вече над 20-годишен. Работил е в няколко мобилни оператора в Югоизточна Европа. Бил главен изпълнителен директор на "ВИП мобайл" в Сърбия (2010-2013), а преди това - главен изпълнителен директор и главен маркетингов директор на българския "Глобул" (2002-2008). Преди да дойде у нас е бил в екипа на най-голямата верига магазини за мобилни телефони в Югоизточна Европа "Германос AEBE", а също така в STET Hellas - гръцки мобилен оператор, собственост на "Телеком Италия" и американската Verizon Communications.

Източник: Мтел