Нещата отвъд стъкления похлупак, който си мислим, че ги заобикаля

Красотата е субективно понятие, което зависи от очите на гледащия. И все пак, когато стане особено въпрос за женска красота, има едни такива жени, за които всички се съгласяваме, че са прекрасни. Различните стереотипи, набити ни от телевизията и киното, ни вдъхват усещане, че тези жени си живеят живота и пред тях няма проблеми.

Всъщност нещата не са точно така. Съществуват няколко истини, които противоречат на общоприетия образ на красивата жена. Това обаче не ги прави по-малко верни.

Ето пет именно такива истини за прелестните представителки на нежния пол:

Красивите жени са самотни

Може да звучи парадоксално, но е истина. Понякога хората просто решават, че красавицата е твърде висока топка, за да се занимават с нея. Страхът от отхвърляне е дълбоко залегнал в хората и така се случва някои наистина красиви представителки на нежния пол да посрещат вечерите сами. А като прибавим и личните претенции, които самите те имат, това допълнително усложнява нещата.

Adriana lima snima kalendara na pireli 2015

Красивите жени не са задължително глупави или златотърсачки

Гледайки модерния "хайлайф" и формите на сделка "красота срещу пари" сме свиканли да си мислим, че всяко момиче в по-скъпа кола е нечия любовница. Всъщност навън има и доста красиви и способни жени, които сами могат да се грижат за себе си. А когато ни показват толкова примери за момичета, които са просто нечия притурка, купена, за да краси, пропускаме да забележим и добрите примери за силни жени. И по-зле, започваме да възприемаме всички красавици така.

Видео: Умна, красива и по бельо

Красивата жена като плячка и трофей

Другото проблемно възприятие. Мъжът по своята същност е ловец, това е заложено в гените на силния пол. И съответно за жената се предполага, че трябва да бъде завладяна, очарована и с една дума - уловена. Тук го има големият риск обаче жената да се превърне в цел, в нещо, с което мъжът да се гордее, подобно на бижу или животинска глава на стената на ловната хижа - някак чисто човешкото се губи, личността на жената се губи.

Сексуалното дърво

Често се случва така, че красивите жени всъщност да не са много добри в леглото. Обяснението е просто, когато имаш богат избор, не ти се налага да се стараеш. И така и не се научаваш съответно. 

Kandis sueynpol v asimetrichen tsyal banski

Всяка красота е преходна

Една от най-тъжните истини. Тук дори не говорим за отпечатъка на времето, който оставя следа върху всяко създание. Тук говорим за проблема със свикването. Колкото и красива да е една жена, нейната красота изумява, докато е нова и свежа. Когато свикнем веднъж с нея, тя се превръща в ежедневие. А обичайните битовизми допълнително спомагат балонът от магнетична красота да се спихва все повече и повече. 

Виж още: Колко е важно да не си красива

Източник: Bulevard.bg/ Man.bg