Очакванията са в стартовете от веригата да се включат над 4000 деца

Състезанията от веригата "Мтел атлетика за младежи", които се състояха в събота на Градския стадион в Луковит, бяха част от XIII международен мемориал „Веселин Даскалов“.

Надпреварите започнаха с бягане на 100 м за деца от детските градини в града (от 4- до 6-годишна възраст) и завършиха със стартове на 800 м при девойките и жените и 1500 м за юношите и мъжете.

Общо близо 1000 души (деца, лекоатлети, родители и любители на спорта от цялата страна) се събраха на Градския стадион в Луковит.

Проявата уважиха президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация Добромир Карамаринов, кметът на Луковит Иван Грънчаров и синът на Веселин Даскалов - Владимир Даскалов, който е президент на атлетическия клуб.

Инициативата, организирана от БФЛА и "Мтел", включва още четири надпревари: на 20 в София, на 19 септември в Стара Загора, на 22 септември в Правец, а финалът е на 26 септември отново в столицата. През лятото се организира и Атлетическа академия в Банско.

От есента програмата ще бъде демонстрирана и в училищата в цялата страна, съобщават от телекома. Очакванията са в "Мтел атлетика за младежи" да се включат над 4000 деца.

Първото състезание от веригата беше на 25 април във Варна, като победителите получиха наградите си от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който, освен варненец, е и бивш национален състезател по лека атлетика.