Софи Търнър, популярна като Санса Старк от сериала "Игра на тронове", е младата Джийн Грей / Феникс в един от най-очакваните филми на 2019 г., който за първи път извежда героите на поредицата в Космоса

Софи Търнър, популярна като Санса Старк от сериала "Игра на тронове", се завръща като младата Джийн Грей / Феникс / Тъмния феникс в един от най-очакваните филми на 2019 г.

Героинята й, играна в ранните X-Men филми от Фамке Янсен, придобива зла свръхсила, след като е облъчена от мощно слънчево изригване по време на космическа мисия в Космоса, подобно на други комиксови персонажи на "Марвъл" - Фантастичната четворка...

"X-Men: Тъмния феникс", по кината от 15 февруари, e 12-ият филм от поредицата за хората мутанти, но слага и начало на нова трилогия.

Сюжетът ни връща към 1992-ра, когато Чарлз Екзевиър е още млад и се играе от Джеймс Макавой.

Джеймс Макавой (вляво) с Коуди-Смит Макфий, Тай Шеридан и Александра Шип в кадър от филма

След като новите сили на Джийн Грей излизат от контрол, той трябва да се справя не само с нейната нестабилност, но и с извънземни, които възнамеряват да се възползват от тази мощ, за да властват над галактиката... 

Режисьор на "X-Men: Тъмния феникс" е дебютантът зад камерата Саймън Кинбърг, досега известен като сценарист и продуцент.

Кингбърг на снимачната площадка с Майкъл Фасбендър (вдясно)

Освен по "X-Men: Последен сблъсък" (2006), "X-Men: Дни на отминалото бъдеще" (2014) и "X-Men: Апокалипсис" (2016), той е работил по популярни филми като "Шерлок Холмс", "Мистър и мисис Смит" и анимационния сериал "Междузвездни войни: Бунтовниците".

Сред новите актьорски попълнения е Джесика Частейн, чиято героиня е анонсирана просто като Смит.

В ролите си като младите X-Mен отново се появяват още Майкъл Фасбендър (Ерик Леншер / Магнито), Никълъс Холт (Ханк Маккой / Звяра), Александра Шип (Ороро Монро / Буря), Оливия Мън (Елизабет Брадок / Сайло). Тай Шеридан (Скот Самърс / Циклоп), Коуди Смит-Макфий (Курт Вагнер / Лешояда), Евън Питърс (Пиетро Максимоф / Живака, известен още като Куиксилвър от филма "Отмъстителите: Ерата на Ултрон") и Дженифър Лорънс, която за четвърти път е в синьо за ролята на Рейвън / Мистик.