Още две имена от участниците в първото издание на фестивала HippieLandia край Летище София на 2 юли

Звездите на световната електронна сцена Нетскай (Netsky) и GusGus се присъединяват към британците Gorgon City за първото 12-часово издание на фестивала "ХипиЛандия", в чиято основа инициаторите му поставят щастливите и слънчеви хора, жадни за нови преживявания - и тяхната любов към музиката. Мястото е паркът на Летище София.

Исландците "ГусГус" вече са гостували у нас в края на 2014 г., когато представяха деветия си албум Mexico. Сега те отново се канят да отведат своите фенове на енигматично пътешествие в експерименталната музика...

Групата е сформирана още в средата на 90-те като филмов колектив, а с течение на времето към нея се присъединяват музиканти, певци, текстописци и продуценти - които я оформят като една от най-влиятелните електронни формации днес.

Понастоящем "ГусГус" са трио и през 2015-а отпразнуваха две десетилетия от създаването си. Даниел Агуст, Хьогни Егилсон и Биргир Тораринсон продължават да комбинират техно, хаус и соул, а тази година издават своя 10-и студиен албум.

Летните химни Running Low с Бет Дито, Come Alive и още много дръмендбейс с марка Hospital Records ще звучат от сцената на "ХипиЛандия" в подборката на Нетскай. 

Музиката на белгийския диджей e описвана като симбиоза между тежките басови бийтове на дръмендбейса, нежните джазови вокали и меланхоличните мелодии на рока.

Дългоочакваният трети албум на Нетскай също излиза тази година, а преди няколко дни беше пуснат предстоящия му летен хит Work It Out - с уникално интерактивно видео, което всеки може да контролира сам.

Другият му актуален сингъл е Thunder с Емели Санде, който също се очаква да стане една от кулминациите на новия музикален фестивал заедно с негови предишни хитове като Rio.

Следете събитието на: https://www.facebook.com/eventeaseparty. Първата вълна билети "Ранно пиле" са по 30 лв. и са в продажба от 1 март. Търсете ги:

- като електронен / HomeTicket билет директно от http://www.ticketportal.bg

- като стандартни билети: в мрежата на Ticketportal.bg в цялата страна: бензиностанции OMV, книжарници "Буктрейдинг", магазини "Пикадили", магазини "На тъмно", Билетен център НДК, билетна каса на зала "Арена Армеец" и др.

Източник: EventEase