Създателите на хита Imagination са хедлайнъри на ХипиЛандия, който събира на 2 юли феновете на новата музика и култура

Датата е 2 юли, мястото е прекрасният парк на Летище София, а поводът - премиерното издание на ХипиЛандия (HIppieLandia), който обещава да бъде международен фестивал на щастливите и слънчеви хора, обичащи новата музика и култура.

Популярното британско дуо Gorgon City, известни с хитове като Imagination, Ready for Your Love и Saving My Life, са първите поканени за старта на новия музикален фест. 

ХипиЛандия готви дебюта си в рамките на 12 часа с много разнообразна музика. Основната сцена ще е разположена под звездите до живописното езеро в парка с естествен декор от излитащи и кацащи самолети. Хедлайнерите Gorgon City са първото обявено име от програмата на ХипиЛандия и билетите "Ранно пиле" са вече в продажба на Ticketportal.bg.

"Горгон сити" е резултат от сливането на соловите проекти на британците Кай Гибън и Мат Робсън-Скот. През 2012 г. двамата решават да дадат ново име на съвместните си изави и се превръщат в едно от най-успешните музикални начинания за последното десетилетие.

Обсебени от качествения звук и потопени в джънгъл и дръмендбейс културата, дуото днес е сред световните имена на електронната сцена, пишейки нови правила в съвременното поп-хаус звучене.

Почти веднага след сформирането си Gorgon City подписват с Virgin EMI и Black Butter Records, където по същото време пробиват Rudimental и други изпълнители от този ранг. 

Само за първата година британците си сътрудничат със звезди като Кейти Би, Дженифър Хъдсън, Ясмин, Емели Санде, Кайза, Джими Нейпс, който току-що взе "Оскар" заедно със Сам Смит за песента си от "СПЕКТЪР", и MNEK, с когото записват популярното Ready For Your Love.

Това, разбира се, не остава "безнаказано" - следват над 100 млн. гледания в YouTube, световни турнета от Ибиса до Токио, хедлайнерски участия в престижни музикални фестивали и любовта на публиката по цял свят.

Дебютният им албум Sirens (2014) се продава в над милионен тираж, а година по-късно се появява и хитът Imagination. 

Понастоящем Кай и Мат работят по втория си дългосвирещ албум, но междувременно не спират да обикалят света за участия на живо и диджейски сетове. Важна спирка в лятното им турне е София и участието им на HippieLandia 2016.

Предстои да бъдат обявени и другите артисти в това ново музикално приключение. Следете събитието на: https://www.facebook.com/eventeaseparty. Първата вълна билети "Ранно пиле" са по 30 лв. Търсете ги:

- като електронен / HomeTicket билет директно от http://www.ticketportal.bg

- като стандартни билети: в мрежата на Ticketportal.bg в цялата страна: бензиностанции OMV, книжарници "Буктрейдинг, магазини "Пикадили", магазини "На тъмно", Билетен център НДК, билетна каса на зала "Арена Армеец" и др. 

Източник: EventEase