За разлика от The Girl със Сиена Милър в ролята на Типи Хедрен от "Птиците", в "Хичкок" звездата не е Скарлет Йохансон

Напротив - този филм, където в Алфред Хичкок се превъплъщава Антъни Хопкинс, е посветен на голямата любов между режисьора и неговата съпруга Алма. Тя се играе от Хелън Мирън, а действието се развива в края на 50-те, когато се снима "Психо". След огромния успех на "Север-северозапад" 60-годишният Алфред Хичкок прочита романа от Робърт Блок и толкова харесва книгата, че е готов на всичко, за да я екранизира, дори ако трябва да финансира филма със собствени средства.

Героинята на Джанет Лий (Скарлет Йохансон) е убита в емблематичната сцена под душа, а актрисата Вера Майлс, която изпълнява ролята на нейната екранна сестра, е Джесика Бийл. В същото време Алма изживява драма, защото усеща, че мъжът й е силно привлечен от младите звезди на "Психо"... "Хичкок" е филм за силната връзка между двамата съпрузи, но за киноманите сигурно са по-интересни сцените, в които ставаме свидетели на нетрадиционната техника на режисьора за работа с актьорите на снимачната площадка.

Филмът на режисьора Саша Джервази е американската гала на София филм фест 2013, с прожекция на 15 март, от 20,30 ч., в зала 1 на НДК.