След като отведе Нейно величество до Олимпийския стадион за откриването на Лондон 2012 (и скочиха заедно с парашути от хеликоптера), Даниел Крейг се появи в нов трейлър за третия си филм като агент 007 - заедно с Хавиер Бардем като... блондин

Skyfall (българско заглавие - "007 координати: Скайфол") е 23-тият филм в поредицата, който поставя на изпитание Бонд и неговата лоялност към шефката му М (Джуди Денч), когато тайните от миналото й започват да излизат наяве...

Снимките приключиха по-рано тази година в Истанбул, а тийзърът повдигна завесата и за китайската нишка в сюжета. Режисьор на филма е Сам Мендес, злодеят Силва се играе от поредната европейска звезда - Хавиер Бардем (рус!), а новите момичета на Бонд са Наоми Харис и Беренис Марло. Актьорът Бен Уишоу дебютира като гения на шпионските технологии Кю, виждаме още героя на Ралф Файнс, експлозия в централата на МИ6 в Лондон и зрелищен инцидент в метрото.

Новият трейлър разкрива неизвестни досега сюжетни линии, една от които е взета от романа на Иън Флеминг "Човек живее само два пъти" (1964), обяснява Би Би Си. Премиерата у нас е едновременно със световната, на 26 октомври 2012 г. в кината и IMAX.

Припомнете си и епичния скеч от откриването на олимпийските игри в Лондон с участието на Нейно величество Елизабет Втора и актьора Даниел Крейг.