Samsung Galaxy R е един много сполучлив модел на Samsung от серията Galaxy, който обещава много удобство.

Дисплей - Моделът разполага с 4.2-инчов Super Clear LCD дисплей с разделителна способност 800х480 пиксела. По цветова наситеност много напомня на Super AMOLED plus в Galaxy S II, но с по-малка яркост.

Големият екран прави разглеждането на интернет страници максимално удобно. Шрифтовете се четат лесно във всеки размер, а браузерът поддържа Flash и съответно има възможност да гледаш видео и да играеш онлайн игри.

Малко е вероятно Samsung Galaxy R да стане толкова известен и търсен, колкото моделите i9000 или i9100, но не може да се отрече, че той има своите достойнства. Главната цел на производителите при създаването на устройството е представянето на още един модел от серията Galaxy за максимално запълване на пазара. До този момент Android смартфоните на Samsung присъстват във всяка ценова категория и всеки един от тях притежава качества, които позволяват да бъдат определяни като най-добрите в съответния сегмент.

Да се върнем на Samsung Galaxy R обаче. Той разполага с 5-мегапикселова камера, която прави качествени снимки. Максималната разделителна способност на видеото е 720, а скоростта на запис-30 кадъра в секунда. Отпред разполагаш и в фронтална 1.3-мегапикселова камера.

На външен вид Samsung Galaxy R и хитът на това лято S II доста си приличат, което се обяснява най-малко с две причини: общият дизайн на всички смартфони от серията Galaxy и сходните характеристики, които моделите притежават. Но приликата всъщност е само на пръв поглед. Задната страна на Samsung i9103, както всъщност е самият продуктов номер на модела, е направена от пластмаса, която много напомня на метал, а вместо 8-мегапикселова камера, тук се използва 5-мегапикселова.

Колкото до производителността, в смартфона се използва платформа Nvidia Tegra 2 с двуядрен процесор. Моделът има 1 GB оперативна памет и по време на тестовете показа съвсем задоволителна производителност. Разбира се, има и своите недостатъци. На първо място това е по-високото енергопотребление и второ-проблемите с възпроизвеждането на видео файловете, включително .mkv.

На кратко, Samsung Galaxy R е един много сполучлив модел на Samsung от серията Galaxy, който обещава много удобство. Ще го откриеш в магазините на Multirama срещу 839 лева.